Teixeira klaar voor laatste matchen en trainerscarrière

27-01-2023 14:47

Teixeira klaar voor laatste matchen en trainerscarrière

Jorge Teixeira moest wekenlang vanuit de dug-out toekijken. Bernd Hollerbach gaf centraal achteraan voorrang aan Toni Leistner, die echter met een achillespeesblessure kampt. Zo mag de 36-jarige Teixeira terug opdraven. Hij is in OHL-STVV toe aan zijn 428ste wedstrijd in het profvoetbal.

Toni Leistner had nog geen minuut gemist. Jorge Teixeira mocht in oktober 12 en 18 minuten opdraven. In zijn laatste seizoen als speler zitten er toch nog meer speelminuten aan te komen. “Het was lang geleden dat ik nog eens een volledige match speelde”, blikt Jorge Teixeira terug op STVV-AA Gent. “Dat was even afzien achteraf. Ik voel me nu meer klaar voor de volgende match.”

STVV trekt morgen op bezoek bij OHL. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor deelname aan Play-off 2. De Kanaries staan achtste en tellen één punt meer. “We moeten nog niet met die play-offs bezig zijn”, merkt de ervaren verdediger op. “Eerst is er die match die OHL en daarna de volgende.”

José Mourinho

Teixeira profiteert van de blessure van Leistner, die volgens de trainer mogelijk volgende week terug inzetbaar zou zijn. “De trainer koos voor Leistner, ik respecteerde zijn keuze. Leistner deed het trouwens goed. Ik ben gewoon mijn best blijven doen, om klaar te staan als de ploeg mij nodig had.”

Hij belandde in de zomer van 2017 bij STVV. Het einde van zijn spelerscarrière is in zicht. “Ik heb al een trainersdiploma B op zak, dus ik kan als assistent-coach aan de slag. Ik wil in het voetbal blijven. Dat kan ook in een andere functie. Deze zomer ga ik voor het diploma A.”

“Van welke trainer ik het meest heb opgestoken in mijn carrière? Bernd Hollerbach (lacht). Ik heb in mijn loopbaan meerdere goede trainers gehad. Je kan ook van elke coach wat bijleren. Marc Brys en Peter Maes waren ook goed. Wie mijn grote voorbeeld als trainer is? José Mourinho.” (DC)

LEES OOK: Kunstgras geen voordeel voor STVV

Jorge Teixeira genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting Lissabon en belandde via Casa Pia, Odivelas en CD Fatima bij het Cypriotische Atromitos. Er volgden avonturen in Israël (Maccabi Haïfa), Zwitserland (FC Zürich) en Italië (Siena). Standard haalde de centrale verdediger in 2014 naar België. In januari 2016 trok hij een shirt van het Engelse Charlton Athletic aan, om in de zomer van 2017 bij STVV aan de slag te gaan.

Teixeira
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

Jorge Teixeira

STVV

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

Interview met Mathias Delorge: “In voetbal is alles mogelijk”

Interview met Mathias Delorge: “In voetbal is alles mogelijk”

10 april 2022, Bernd Hollerbach liet Mathias Delorge vijf minuten invallen tegen Standard. Na een...

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

Union bijna 3 maanden zonder nederlaag in België!

De bekermatch Beveren-Union leek op verlengingen af te stevenen. In de extra tijd viel er...

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

Vrancken of het aankoopbeleid de schuldige?

KRC Genk toonde weinig grinta. Wouter Vrancken wist dat terug in de ploeg te jagen....

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk (bis)

Op 26 september luidde de titel ‘Het trainerskerkhof bij KV Kortrijk’. Op 6 december vallen...