Thiago levert geen 37 miljoen op

15-02-2024 12:24

Thiago levert geen 37 miljoen op

Club Brugge zou Antonio Nusa voor 37 miljoen euro aan Brentford verkopen. De Londense club zag na de medische testen af van zijn komst en legt – toeval of niet – dezelfde som op tafel voor Igor Thiago. Die som blijft niet in Brugge hangen.

Vorige zomer betaalden ze 7,9 miljoen euro. Acht maanden later zou Igor Thiago – die pas halfweg die periode zijn draai vond – ook 37 miljoen euro waard zijn. Dat wekt vragen.

Thiago is niet alleen de duurste uitgaande transfer in België ooit. Hij wordt ook de nieuwe recordhouder bij Brentford FC. Voor de Ierse international Nathan Collins betaalden ze vorige zomer net geen 27 miljoen euro aan Wolverhampton Wanderers. Collins heeft een marktwaarde van 25 miljoen euro achter zijn naam staan. Transfermarkt komt bij Igor Thiago uit op 6 miljoen euro.

Terug naar de transfer van Igor Thiago. Brentford betaalt 33 miljoen euro plus 4 miljoen euro aan bonussen. Er vloeit een commissie naar de betrokken makelaar(s). Het Bulgaarse Ludogorets zit mee aan de feesttafel. Bij een doorverkoop van de Braziliaanse spits kregen ze 12,5% op de meerwaarde. Dat is goed voor een bonus van 3,6 miljoen euro. Het Braziliaanse Cruzeiro zal ook een klein bedrag vangen. Een opleidingsvergoeding.

Andere winstmarge

Igor Thiago verdringt Charles De Ketelaere van de ranglijst van duurste transfers in de Jupiler Pro League. Club Brugge houdt meer over aan De Ketelaere – die inclusief bonussen 36,5 miljoen euro opbracht – dan aan Thiago. De Ketelaere begon bij KFC Varsenare en belandde op zijn zevende bij Club Brugge.

Club Brugge betaalde ook nog een transfersom van 7,9 miljoen euro aan de vorige werkgever van Igor Thiago. De conclusie: Thiago is de nieuwe recordhouder, maar Club houdt flink wat meer geld over aan de verkoop van De Ketelaere. (DC)

LEES OOK: “Club Brugge is een keurmerk”

De Ketelaere meer geld dan Thiago
foto DC | www.voetbalbelgie.be

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...