“Thibaut Courtois denkt niet aan Rode Duivels”

22-11-2023 08:35

“Thibaut Courtois denkt niet aan Rode Duivels”

17 juni Brussel – Romelu Lukaku liep het veld op als aanvoerder. Thibaut Courtois werd gehuldigd voor zijn 100e interland. België-Oostenrijk eindigde op 1-1. Twee tellen later stapte Courtois op het vliegtuig. Niet met de Rode Duivels naar Estland, wel naar Madrid.

In Estland zou Thibaut Courtois de kapitein van dienst zijn. Romelu Lukaku nam de honeurs opnieuw waar. Ondertussen vloog er modder heen en weer. Domenico Tedesco stelde niet mee te doen aan spelletjes. Hij wou geen blessure van Thibaut Courtois veinzen. Dat Lukaku in de eerste match aanvoerder was en niet Courtois, daar lag het probleem.

Courtois deelde een foto in zijn privéjet met zijn volgers. Zijn knie was voorzien van blauwe tape. Tedesco was een leugenaar. Iemand die zijn vertrouwen had geschonden. Opnieuw twee tellen later stapte Thibaut Courtois in het huwelijksbootje.

De 31-jarige doelman liep in augustus op training bij Real Madrid een zware kruisbandblessure op. Even daarvoor had hij bezoek gekregen. Van technisch directeur Frank Vercauteren en KBVB-voorzitter Manu Leroy. Domenico Tedesco liet weten ook langs te komen. Die blessure speelde voor stoorzender. Een sms van de bondscoach bleef onbeantwoord.

Tedesco gaf in november aan dat hij graag verder wil met Courtois. De deur was niet op slot. Water bij de wijn doen, een goed gesprek onderling en met de spelersgroep, en dan weer verder.

De Rode Duivels verzekerden zich ondertussen van de status van reekshoofd voor de loting van het EK 2024. Met Koen Casteels of Matz Sels onder de lat. Thomas Kaminski mocht ook even zijn kans gaan.

Een andere agenda

Thibaut Courtois zou in maart terug inzetbaar zijn. In die maand oefenen de Rode Duivels tegen onder meer Engeland. Het EK begint op vrijdag 14 juni. Het wordt stilaan tijd dat er duidelijkheid komt.

De bondscoach, ploegmaten en de voetbalfans lijken nog een flinke portie geduld te moeten tonen. “Voor de doelman verandert er de komende weken en maanden sowieso weinig”, stelt Het Laatste Nieuws. “Met de adviezen van de kinesisten van Real Madrid en de behandelende chirurg moet hij nog minstens vijf tot zes maanden doorbijten. Aan de Rode Duivels of het EK denkt hij niet. Een doelman heeft eerst andere doelen.”

LEES OOK: Alderweireld over Rode Duivels: “Niet rond de pot draaien”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

Geen vlammende lichtshow in het stadion, STVV pakte het anders aan bij de viering van...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...