Uithaal naar voorzitter KRC Genk

16-11 09:16

Uithaal naar voorzitter KRC Genk

Na het vertrek van Philippe Clement koos Racing Genk voor Felice Mazzu. Die samenwerking is stopgezet. Hans Vandeweghe, columnist van De Morgen, heeft het over een ‘miscast’ en legt de verantwoordelijkheid bij het bestuur.

“Tenzij zijn bestuur hem de arm heeft omgewrongen, is het een groot raadsel wat De Condé heeft bezield om met Mazzu in zee te gaan”, stelt Hans Vandeweghe. “Mazzu heeft met Charleroi altijd reactievoetbal gespeeld. ‘Ik heb best wel aangevallen met Charleroi’, luidde zijn verdediging op de vragen over zijn speelstijl. Ja, als ze achter- of gelijkstonden, de laatste vijf minuten van de wedstrijd.”

Volgens Vandeweghe is vooral voorzitter Peter Croonen schuldig. “Als er nu één is in de Genkse slangenkuil die zou moeten worden afgerekend op deze belabberde resultaten, dan niet De Condé, niet Mazzu, maar wel executive voorzitter Croonen en eventueel zijn bestuur. Genk is de rijkste club van het land, maar staat ondertussen wel tiende en dreigt Play-off 1 te missen als Anderlecht op dit elan doorgaat. Of hoe het businessmodel even niet thuis gaf.”

Mogelijk haalt KRC Genk opnieuw een coach weg bij een andere club. Wouter Vrancken wordt het niet, hij tekende een verbeterd contract bij KV Mechelen. Bernd Storck ging recent bij Cercle Brugge aan de slag en zou die ploeg niet zomaar in de steek willen laten. Racing Genk lonkt naar Besnik Hasi, maar ook naar STVV-coach Marc Brys.

“Gevraagd naar wat of hoe hield Croonen tot voor kort de boot af. Om eraan toe te voegen dat hij er geen graten in ziet een trainer weg te halen bij een andere club. ‘Ik ben in de eerste plaats voorzitter van mijn club, dan pas van de Profliga’, was zijn reactie. Maar wie ook trainer van Genk wordt, het zou Croonen sieren als hij ontslag zou nemen als voorzitter van de Profliga”, merkt Vandeweghe op.

LEES OOK: Nieuwe trainer KRC Genk: Hasi, Wolf of Brys?

Nieuwsbrief

Specials

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

BEKIJK: Fans Rode Duivels kleuren Frankfurt

Ruim 12.000 Belgische fans reisden naar Frankfurt over. België speelt er tegen Slowakije. De eerste...