Uittocht van spelers bij RSC Anderlecht

24-01-2023 08:51

Uittocht van spelers bij RSC Anderlecht

De laatste week van de wintermercato belooft nog druk te worden bij RSC Anderlecht. Brian Riemer hoopt drie tot vier nieuwe spelers erbij te krijgen. Maar er moeten ook meerdere spelers vertrekken. Financiële ruimte maken, zoals dat heet. 

Anderlecht betaalde 4,2 miljoen euro voor Anders Dreyer. Thomas Henry stond op de verlanglijst. De Franse spits wacht echter een operatie en een maandenlange revalidatie. Eén of twee nieuwe aanvallers, een linksachter, liefst ook nog een middenvelder. Brian Riemer koestert hoop. Koken kost echter geld.

Er vloeide zo’n 2 miljoen euro binnen van Racing Genk voor Anouar Aït El Hadj. Het vroegtijdige vertrek van Fabio Silva levert ook wat geld op. Sebastiano Esposito gaat terug in Italië aan de slag. Eén speler in, drie spelers out. Dat levert al wat winst bij de loonkosten op.

Om nieuwe spelers aan te kunnen trekken, is er meer nodig. Inkomende transfergelden plus hoge lonen die wegvallen. Anderlecht is Wesley Hoedt liever kwijt dan rijk. Maar er is nauwelijks belangstelling voor de centrale verdediger. Aanvoerder Hendrik Van Crombrugge mag ook weg. Zowel Hoedt als Van Crombrugge liggen nog tot midden 2025 onder contract. Duikt er geen andere club op dan moet Anderlecht die hoge lonen verder blijven betalen.

Dat geldt ook voor Adrien Trebel, die 2,7 miljoen euro per jaar vangt. De Franse middenvelder zou weinig zin hebben in een avontuur bij een Turkse club. Hij dook bij AA Gent-Charleroi op. Zijn contract loopt dit seizoen af. Anderlecht zit krap in de aanval. Dat Benito Raman mag vertrekken, heeft te maken met de loonkosten. De uitgaven moeten omlaag.

Duranville verkopen

Anderlecht wil een aantal dure kerels kwijt. Willen en kunnen is niet hetzelfde. Dus moeten ze ook meewerken aan andere transfers. PSV denkt na Fabio Silva ook aan Noah Sadiki. De 18-jarige verdediger geniet ook belangstelling van enkele Belgische clubs. Sadiki wil meer aan spelen toekomen.

Om nieuwe spelers aan te kunnen trekken, moet Anderlecht meewerken aan een transfer van Julien Duranville. Anderlecht dacht de 16-jarige flankspeler na dit seizoen te gelde te maken. Als hij na zijn blessure terug in beeld kwam, zou hij voor 15 à 20 miljoen euro kunnen vertrekken. Bayern München bood vorige zomer 15 miljoen, in een deal met Joshua Zirkzee.

Borussia Dortmund zou van de situatie – Duranville tekent niet bij en Anderlecht heeft snel geld nodig – willen profiteren. De populaire Rührclub zou 10 miljoen euro op tafel willen gooien voor het toptalent.

De Brusselse club zag al enkele talenten andere oorden opzoeken. Zo haalde Racing Genk Konstantinos Karetsas terug. Enock Agyei kan naar Standard.

Zware opdracht

CEO Sports Jesper Fredberg staat voor een zware klus. Zoveel mogelijk geld zien te vangen voor Julien Duranville en enkele dure contractspelers lozen. Pas dan wordt het mogelijk om nog enkele versterkingen aan te voeren. De Belgische mercato sluit op 31 januari af. Daarna kunnen ze wel nog spelers verkopen of verhuren aan clubs waar de Transfer Deadline Day later valt. Dat gaat van Israël en Mexico tot Oostenrijk, Roemenië, Hongarije of Zwitserland. De mercato in China loopt nog 35 dagen, in Japan 68 dagen.

LEES OOK: DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Meeste Belgische speelminuten: KV Mechelen op 1

Het was weer een komen en gaan van spelers in de wintermercato. De Jupiler Pro...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Top 10 verkopen KRC Genk: Onuachu niet op 1

Paul Onuachu kostte 6 miljoen euro. Een massa doelpunten en assists later liet hij KRC...

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

OPINIE: Niet alleen pijnlijk voor Anderlecht

Tolu Arokodare legde medische testen bij Anderlecht af en tekende twee tellen later een contract...

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Fans Anderlecht aan de klaagmuur na wintermercato

Er zou in elke linie een speler bijkomen. De prioriteit lag in het punt van...