Van Bommel in vraag gesteld

24-05-2024 09:00

Van Bommel in vraag gesteld

Vorig seizoen bekerwinnaar en kampioen. Dit seizoen geen prijs voor Antwerp FC. De Great Old bakt er niets van in de play-offs en valt zonder Europees ticket. Daar hoorde kwaliteitsverlies bij. Onder meer Arthur Vermeeren viel weg. Achter de schermen wijzen toch ook naar de afscheidnemende trainer Mark van Bommel.

In de bestuurskamer vinden ze het vreemd dat Van Bommel nauwelijks kritiek kreeg te slikken in de media. Tactische keuzes werden niet in vraag gesteld. De tegenvallende prestaties van een aantal spelers ook niet.

“Van Bommel en zijn entourage hebben hun public-relations altijd heel slim verzorgd, de lijntjes lagen strategisch open”, stelt Peter Vandenbempt bij Sporza. “Bij Antwerp leeft trouwens het vermoeden dat de schadelijke verhalen over de precaire financiële toestand van de club ook al een keer langs die weg liepen. Kwestie van te onderstrepen in welke moeilijke omstandigheden de trainer moest werken. Dat het verhaal van de stakende koks uit Hasselt kwam aanwaaien, heeft dat vermoeden enkel nog versterkt.”

Sam Kerkhofs bracht dat nieuws naar buiten in een podcast. Hij is met Rik Verleye eigenaar van Sporting Hasselt. De oudste zoon van Mark van Bommel speelt bij die club.

Mark van Bommel heeft nog een contract voor een jaar. Hij gaf aan na twee seizoenen toe te zijn aan een nieuw avontuur. Zlatan Ibrahimovic noemde Van Bommel als geschikte trainer voor AC Milan.

“Dat Van Bommel de voorbije tijd vooral met zijn eigen toekomst bezig was, heeft onmiskenbaar ook een negatieve invloed gehad op zijn werk bij Antwerp. Het was allemaal net wat minder”, stelt Vandenbempt. “Over de trainingsarbeid worden intern zelfs alarmbellen geluid met het oog op volgend seizoen.”

LEES OOK: 5 trainers op verlanglijst KRC Genk

Van Bommel
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

FOTO’S: Duivelse gekte in Keulen

Duizenden fans in Keulen. Voetbalbelgie trok naar het centrum.

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Schotse fans hebben geen megafoon en vuurwerk nodig (VIDEO)

Zij aan zij, man, vrouw, alle leeftijden. Soms aangevuurd door een fan met doedelzak. De...

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Rode Duivels zaterdag best met deze 11?

Na een onverdiende 0-1 nederlaag tegen Slowakije moeten de Rode Duivels vol aan de bak...

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

BEKIJK: Nieuwe gezichten op training STVV

“We mikken op een plaats in de Europe Play-offs”, luidt de ambitie van de nieuwe...