Van Bommel over hongerige Ghysens

09-07 13:36

Van Bommel over hongerige Ghysens

Paul Gheysens investeert opnieuw 10 miljoen euro in Antwerp FC. De eigenaar van bouwgroep Ghelamco stak al ruim 80 miljoen in de club. Voor wat hoort wat.

De Beker van België winnen, dat viel in de smaak. Een speler die verkozen wordt tot Gouden Schoen idem dito. Paul Gheysens was niet te spreken over de prestaties vorig seizoen en gooide Brian Priske met zijn stafleden aan de deur. Marc Overmars kreeg een hoger loon dan bij Ajax toegestopt. Mark van Bommel tekende ook niet zomaar een contract bij de Great Old.

De nieuwe trainer weet dat Antwerp mee moet strijden voor de prijzen. De derde of vierde plaats zal de grote baas niet bevallen. “Dat de voorzitter en zijn familie nogal ongeduldig kunnen zijn? Die druk is toch juist mooi. Ongeduld is ambitie”, stelt Mark van Bommel tegenover Het Laatste Nieuws.

Een goede speler wordt niet altijd een goede trainer. Na zijn snelle ontslag bij VfL Wolfsburg – na dertien matchen! – klinken er twijfels. Van Bommel wijst naar zijn avontuur bij PSV. “Ik zit al heel lang in het voetbal en weet: als het slecht gaat, heeft de coach het gedaan. Trouwens, in mijn eerste jaar bij PSV haalden we 83 punten. In de vorige dertig jaar was je daarmee altijd kampioen, alleen toen niet.”

Zijn trainersavontuur begon in januari 2014 bij de nationale U17 als assistent van Maarten Stekelenburg. Van Bommel werkte daarna bij Saoedi-Arabië, onder de vleugels van zijn schoonvader Bert van Marwijk. Na een passage bij PSV als trainer van de U19 trok hij met Van Marwijk naar de nationale ploeg van Australië. In de zomer van 2017 kon Van Bommel als hoofdtrainer van PSV beginnen. Dat avontuur liep half december 2019 af.

LEES OOK: Twee topclubs gaan in dezelfde shirts spelen!

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...