“Van Gaal is oud en een halve idioot”

14-12-2022 19:33

“Van Gaal is oud en een halve idioot”

Lionel Messi ging na Argentinië-Nederland verhaal halen bij Louis van Gaal. Een reactie die bij een groot deel van de voetbalfans niet in de smaak viel. Voormalig bondscoach César Luis Menotti juicht de uithaal van Messi wel toe.

De voormalige profvoetballer leidde Argentinië in 1978 naar de eindwinst op het WK. Nederland beet toen in het zand. De nu 84-jarige César Luis Menotti haalt in een interview met het Argentijnse medium Super Mitre Deportivo hard uit naar de 71-jarige Louis van Gaal.

“Van Gaal werd niet aangesproken, hij werd de mond gesnoerd omdat hij domme dingen zei”, stak de voormalige bondscoach van wal. “Hij bemoeide zich met de spelers, hij zette zichzelf voor gek.”

Louis van Gaal stelde voor de partij met Argentinië dat Lionel Messi in verdedigend opzicht minder belangrijk was. Hij merkte ook op dat Oranje wellicht in het voordeel was als het op strafschoppen zou aankomen. Het Nederlands Elftal trainde daar al weken op, onder leiding van een zogenaamde penalty-expert.

“Als ik tegen Louis van Gaal speel, zeg ik dat hij een goede coach is. Ik ga niet zeggen dat hij een echte idioot is, maar hij is toch wel een beetje een mafkees. Hij is oud en hij heeft veel domme dingen gezegd.”

Argentinië schakelde Nederland in de strafschoppenreeks uit. Lionel Messi ging liever Louis van Gaal voor schut zetten dan te vieren. In de perszone noemde hij Wout Weghorst – goed voor twee goals – een idioot. Gedrag dat je niet meteen van Messi verwacht.

“Ik denk dat Leo zich geraakt voelde door de woorden van Van Gaal”, stelde huidig bondscoach Scaloni. “Hij zei dat we met een man minder zouden spelen zonder bal, maar volgens mij was dat niet het geval. Messi liet zien wie de beste aller tijden is. Wij zijn blij dat we hem bij ons hebben.”

LEES OOK: Argentijnen duwden ook een steward weg (VIDEO)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalbelgie.be (@voetbalbelgie)

Nieuwsbrief

Specials

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...