Van Gaal tegen Depay: “Op de mond zoenen”

08-12-2022 18:26

Van Gaal tegen Depay: “Op de mond zoenen”

De spanning stijgt bij de fans van het Nederlands Elftal. Vrijdagavond spelen ze tegen Argentinië. Met als inzet een plaats in de finale op het WK 2022. Angel Di Maria werkte bij Manchester United met Louis van Gaal samen. “Mijn slechtste trainer ooit”, blikt de flankaanvaller vooruit. Van Gaal gooide de bal op ludieke wijze terug.

“Di Maria is een heel goede voetballer, maar hij kende bij Manchester United veel privéproblemen. Er werd ook bij hem ingebroken en dat heeft hem beïnvloed. Ik vind het jammer dat hij heeft geroepen dat hij mij zijn slechtste coach vindt, maar dat geldt misschien ook wel voor de man die naast me zit.”

Memphis Depay zat naast de bondscoach. De aanvaller kwam niet tot zijn recht bij Man Utd. Depay ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een internationaal gewaardeerde spits. Louis van Gaal: “Een coach moet weleens beslissingen nemen die niet goed zijn. Hier zit er nog één: Memphis. En nu zoenen we elkaar op de mond.”

LEES OOK: Noa Lang vervangt Lionel Messi

Depay lachte hartelijk en deed teken voor die kus te passen. “Een kus op de mond, dat wil hij niet. Jammer dan. Maar ook wel fijn”, grapte de bondscoach. De sfeer zit er duidelijk goed in bij Oranje.

De 28-jarige Memphis Depay is tegen Argentinië toe aan zijn 85ste interland. Zijn doelpuntenteller staat op 43. Depay had net als Romelu Lukaku wat speelminuten en tijd nodig na een blessure. Hij speelde 28 minuten mee tegen Senegal, een helft tegen Ecuador en 66 minuten tegen Qatar. Van Gaal bracht de aanvaller uit Moordrecht aan de aftrap tegen de Verenigde Staten. Depay pikte een doelpunt mee en kreeg in de 83ste minuut een applausvervanging.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...