Vandenbempt: “Crisis bij Club Brugge”

29-02-2024 10:49

Vandenbempt: “Crisis bij Club Brugge”

Geen bekerfinale voor Club Brugge. In de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België verloor blauw-zwart met 2-0 tegen Union Saint-Gilloise. De druk op Ronny Deila neemt nog meer toe. “Het is crisis”, stelt analist Peter Vandenbempt.

5 op 15 in de Jupiler Pro League en een uitschakeling in de Beker van België. Net als tegen KV Kortrijk, Antwerp FC, RSC Anderlecht en in de heenwedstrijd tegen Union, slikte Club Brugge ook gisterenavond een tegendoelpunt in de absolute slotfase.

Union plaatst zich ten koste van blauw-zwart voor de bekerfinale. Een harde klap voor de Bruggelingen die mogelijk met lege handen achterblijven na dit seizoen. De landstitel en de Beker van België winnen zal niet meer lukken. De Conference League dan maar?

Ondanks de mindere prestaties wil Ronny Deila niet weten van een crisis. “Crisis is een groot woord, maar we zijn heel erg ontgoocheld”, zei Deila gisteren na de bekeruitschakeling. “Maar natuurlijk is het crisis bij Club Brugge. Daar gaat niemand omheen draaien”, aldus analist Peter Vandenbempt tegenover Sporza.

“Deila was op de persconferentie achteraf zeer geïrriteerd. Hij krijgt natuurlijk al weken vervelende vragen, maar hij maakt zelf ook ongelukkige opmerkingen. Nu zei hij zelf weer: ‘”Het is elke keer iets met de trainers in Club Brugge. Als je de lat zo hoog legt, dan is het altijd slecht.'”

“Nee, de lat ligt daar waar Club ze met zijn prestaties en als rijkste club zelf heeft gelegd. We mogen toch zeggen dat Club nu ver beneden die norm zit. Deila is gehaald om na het vermaledijde vorige seizoen weer aan te knopen met de successen. En hij heeft al een paar keer een slechte beurt gemaakt.”

“Hij ligt wel nog altijd goed bij de spelers. Dat is belangrijk. Hij toont ook nog altijd strijdvaardigheid. Maar goed, af en toe moeten we toch eens kijken naar de verantwoordelijkheid van de trainer. Hoe komt het dat Club Brugge nu al voor de 5e keer in het slot van de wedstrijd onderuit gaat en mentale broosheid toont? Dat is ook de verantwoordelijkheid van de trainer.”

LEES OOK: Club Brugge naar zevende plaats?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...