Vandenbempt: “Geen cadeau voor Club Brugge”

31-10 08:58

Vandenbempt: “Geen cadeau voor Club Brugge”

Club Brugge hield de drie punten thuis tegen KV Oostende. Een geslaagde voetbalavond was het niet. Voor de tweede match op rij werden er twee penalty’s verkwanseld. De defensie baarde opnieuw zorgen. Peter Vandenbempt ziet meerdere pijnpunten bij de titelverdediger opduiken.

2-2 tegen Union (lange tijd met elf tegen tien), een 0-4 uitschuiver tegen FC Porto en een 4-2 zege tegen KV Oostende. Club Brugge slikte in de laatste drie duels acht tegendoelpunten. Te veel van het goede. Dinsdag moet het anders en beter, in de strijd voor de groepswinst in de Champions League. Bayer Leverkusen moet die match winnen om te kunnen overwinteren in de Europa League.

Peter Vandenbempt wijst niet alleen naar het reuzegrote penaltyprobleem – vier missers op vier dagen tijd – bij Club Brugge. “Er zijn grote defensieve zorgen. Club was een burcht, met Simon Mignolet achter. Vier duels in de Champions League zonder tegendoelpunten. Nu in één week tijd acht doelpunten tegen”, stelt Peter Vandenbempt bij Radio 1 vast.

“Het optreden van Dedryck Boyata is zorgwekkend. Binnengehaald als internationaal gelouterde versterking. Een Rode Duivel. Een transfer waar veel mensen zich echter ook  vragen bij stelden. Hij was in zijn carrière zelden foutloos in een langere periode. Boyata is toch niet het niveau van een Toby Alderweireld. Met die geïmproviseerde defensie in Leverkusen spelen, dat is geen cadeau.”

Bayer Leverkusen pakte op de vorige speeldag in de Champions League een punt bij Atlético Madrid. Op bezoek bij RB Leipzig werd het niets (2-0). Odillon Kossounou staat met zijn team op een zorgwekkende zestiende plaats in de Bundesliga. De Duitsers kennen grote zorgen.

Carl Hoefkens kent niet alleen defensieve zorgen. Recordaanwinst Roman Yaremchuk vloog tegen KV Oostende uit de selectie. De trainer gaf aan dat Yaremchuk nog niet op dezelfde golflengte zit. In een periode waarin Ferran Jutgla in mindere doen is en Kamal Sowah geschorst was, kwam de Oekraïense spits niet bovendrijven. Vandenbempt: “Dat is pijnlijk. Niet alleen omdat hij niet op dezelfde golflengte zit, ook omdat hij de verkregen kansen niet heeft gegrepen.”

De bijna 27-jarige aanvaller zit toch aan 384 minuten in de Jupiler Pro League. Daar horen twee doelpunten en twee assists bij. Yaremchuk deed twee keer mee in de Champions League. In de laatste drie duels zat er geen invalbeurt in. Nog niet goed genoeg om een rol van betekenis te kunnen spelen.

“Op dit moment is dat geen geslaagde transfer”, merkt Peter Vandenbempt op. “Zo ontstaat plots die vreemde situatie dat Club Brugge – ondanks die geweldige Europese campagne en historische kwalificatie – toch nog wat te verliezen heeft in Leverkusen. Daarna zijn er nog AA Gent en Antwerp. Club Brugge wil Racing Genk toch niet verder laten weglopen.” Blauw-zwart volgt op acht punten van Racing Genk. Antwerp heeft één punt meer.

LEES OOK: 15 doelpunten en 27 assists voor Lestienne

 

Nieuwsbrief

Specials

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

INTERVIEW Van Helden: “Gelukkig bij STVV”

Kansen krijgen, een belangrijk gegeven voor een talentvolle voetballer. Stap twee: de kansen grijpen. Rein...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...