Vandenbempt kritisch voor pro-Thorup analisten

02-11 11:46

Vandenbempt kritisch voor pro-Thorup analisten

Jess Thorup laat Racing Genk vallen en kiest voor een avontuur in eigen land. Er klinkt woede. Zo stak Theo Bongonda een middenvinger op. De fans voelen zich verraden. Maar er gaan ook andere stemmen op.

“De manier waarop Thorup Genk verlaat, is een rechtstreeks gevolg van zijn ontslag bij AA Gent”, aldus Kjell Doms, de Genk-watcher van Het Laatste Nieuws. “Hij besefte beter dan ooit dat het voetbal een haaienwereld is. Eten of gegeten worden. Wanneer hij vernam dat FC Kopenhagen hem wilde, koos Thorup voor zichzelf.”

“We tonen begrip voor de keuze van Jess Thorup, maar hij is geen gentleman meer”, schrijft Ludo Vandewalle, chef sport van Het Nieuwsblad.

“Natuurlijk is het allesbehalve netjes wat de Deen doet”, schrijf Kristof Liberloo, chef sport van Het Belang van Limburg. “Anderzijds hoeven we ons ook niet heiliger voor te doen dan de paus. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal.”

“Voor een trainer gelden geen andere regels dan voor spelers”, stelt Jacky Mathijssen in dezelfde krant. “Als een werknemer begeerd wordt door een andere werkgever, mag hij die stap zetten. Ik heb daar geen probleem mee.”

Peter Vandenbempt bekijkt het door een andere bril. “De selectiviteit in de verontwaardiging ergert me misschien nog het meest. Zij die begrip tonen voor Thorup hebben destijds moord en brand geschreeuwd toen Dick Advocaat van de Rode Duivels naar Rusland ging”, geeft hij mee bij Radio 1. “Of nog veel erger: toen Georges Leekens de nationale ploeg liet staan voor Club Brugge. ‘Een judas of een onbetrouwbare geldwolf’, was hij.”

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

VIDEO: 30.000 fans kleuren Hamburg oranje

Nederland begint aan het EK met een duel tegen Polen in het Noord-Duitse Hamburg. Zo’n...

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

BEKIJK: Rode Duivels-gekte slaat toe

De Rode Duivels worden niet bij de favorieten gerekend op het EK 2024. Misschien kunnen...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Krijgt Koen Casteels een eerlijke kans?

Thibaut Courtois behoort tot de wereldtop, laat dat duidelijk zijn. Een tweede feit: hij zit...

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

INSTA-FOOT: Voetballers op vakantie

De bal gaat aan het rollen op het EK 2024. Voor honderden andere profvoetballers is...