Vandenbempt spaart KRC Genk niet

08-05-2023 08:56

Vandenbempt spaart KRC Genk niet

KRC Genk is de koppositie in de Jupiler Pro League kwijt. Met nog vier duels te spelen zijn ze op achtervolgen aangewezen. De uitmatch tegen Antwerp kende een bewogen einde. Met twee rode kaarten. In de spelerstunnel ging de ‘strijd’ nog wat verder. Peter Vandenbempt raadt de Genkies aan het anders te bekijken.

Wouter Vrancken stelde na de 2-1 nederlaag de arbitrage luidop in vraag. Peter Vandenbempt gaat niet helemaal mee in dat verhaal. “De frustraties waren begrijpbaar. Alle cruciale fases vielen in hun nadeel uit. Maar wat mij betreft waren alle beslissingen van de scheidsrechter gewoon correct”, stelt de reporter bij Radio 1. “Lambrechts had dat met Azziz anders kunnen oplossen, maar die kaart heeft de uitslag niet bepaald.”

“Vrancken heeft gelijk als hij stelt dat die penalty met dat handspel van Bryan Heynen voor de voetballiefhebbers geen strafschop verdient. Dat hebben we al duizend keer gezegd, maar de scheidsrechter volgt de regels en dan is het helaas penalty”, merkt Peter Vandenbempt op.

Vierde ref

“Als Racing Genk vandaag in alle rust de analyse maakt van de nederlaag dan moeten er andere vragen gesteld worden dan over de scheidsrechter. Waarom presteerden zowat alle bepalende spelers onder hun niveau? Genk moet zich afvragen hoe het zich heeft laten verraden door zijn emoties. Waarom is het niet rustig gebleven bij de spelletjes die gespeeld worden door Antwerp en dat publiek?”

“Ik vind ook dat het een beetje vanaf de zijkant komt. Met een – en dat is niet alleen vandaag – te nerveuze coach Wouter Vrancken, die te veel in discussie gaat met de vierde ref. Ook die nerveuze assistenten. Op één of andere manier zet zich dat toch over op de ploeg. Rustig blijven was de boodschap.”

LEES OOK: “Geschrokken van reactie Mike Trésor”

Nieuwsbrief

Specials

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

BEKIJK: Foto’s viering 100 jaar STVV

Geen vlammende lichtshow in het stadion, STVV pakte het anders aan bij de viering van...

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

FOTO’S: Haspengouw kleurt geel-blauw voor 100 jaar STVV

100 jaar STVV, dat wordt gevierd in Haspengouw. Voor en na STVV-Westerlo is er veel...