Vanhaezebrouck: “Dan zit alles tegen”

15-02-2024 08:59

Vanhaezebrouck: “Dan zit alles tegen”

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, vertelt over het sportieve zware weer waar De Buffalo’s zich in begeven. Gent wist in 2024 nog geen match te winnen. Vanhaezebrouck deelt zijn analyse hierover.

Vanhaezebrouck wordt gevraagd hoe hard Gent snakt naar de eerste zegen van 2024. “Ik denk dat dat geen moeilijke vraag is, iedereen wil terug winnen. Het is te lang geleden. We hadden het al verschillende keren kunnen doen. Het is niet dat we overspeeld zijn. We hadden vier van die matchen kunnen winnen, zeker ook tegen Cercle Brugge, waar wij gewoon de betere ploeg waren, de meeste kansen. Zelfs 11 tegen 11 de betere ploeg waren. Dat is pijnlijk, als je dan niet wint, voor de groep een ontgoocheling. Aan ons om te proberen zo snel mogelijk die overwinning te vinden”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck wordt vervolgens gevraagd of Gent zich in een vicieuze cirkel begeeft. “Ja oke, maar cirkels, je hebt allerlei cirkels. Dat heeft niet zo veel met voetbal te maken, dat is meer Olympische spelen”, grapt Vanhaezebrouck. De hoofdtrainer wordt vervolgens geconfronteerd met het gegeven dat Gent weinig doelpunten weet te maken, maar ze toch makkelijk tegen krijgt.

“Dat is een feit, dat is mijn analyse ook. Dat is iets dat je eruit moet halen, maar dat is ook typisch in zo’n periode. Dan zit alles tegen, dan krijg je ook extra blessures nog eens van mannen die nooit geblesseerd zijn. Dan pak je ook goals die je normaal niet pakt, dat is iets typisch voor zo’n periode. Daar moeten we gewoon door. En moet je terug, zelfs als het wat minder is moet je proberen een match te winnen en dan ben je misschien weer vertrokken”, besluit Vanhaezebrouck.

Nieuwsbrief

Specials

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...