Vanhaezebrouck kan leven met gelijkspel

09-10-2023 07:30

Vanhaezebrouck kan leven met gelijkspel

KAA Gent staat niet meer bovenaan met Union. De Buffalo’s kwamen tegen Racing Genk na 63 minuten op achterstand. Een doelpunt van Andi Zeqiri. Matisse Samoise mikte in de 84ste minuut de gelijkmaker binnen. “We zijn blijven gaan en hebben de match in evenwicht getrokken”, stelde Hein Vanhaezebrouck na afloop.

“We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen, we hadden moeite om eruit te komen. Ook het uitvoetballen was niet goed. Geleidelijk aan kregen we meer grip en namen we de bovenhand”, stelt Hein Vanhaezebrouck bij Sporza. “We kregen de drie beste kansen in het begin. Als we daar één van omzetten, is de situatie anders.”

“Brown had pech met die bal op de lat, maar vooral Hjulsager had een enorme kans. Voor mij was dat de grootste kans van de match, want Hjulsager is een volleyspecialist. Het is soms spectaculair om te zien wat hij op training binnentrapt, maar nu ging het fout. Daar hadden we moeten scoren, maar dan verloren we Kandouss en ook een beetje de pedalen.”

“We moesten gaan schuiven met jongens die dan niet op hun beste plaats stonden, maar we hadden geen andere keuze. Iedere uitvaller is dramatisch. In de tweede helft hebben we ons herpakt, maar verdedigden we niet goed en kwamen zo op achterstand.”

“We hebben dan een heel goede reactie getoond. De afgekeurde goal meteen na de 0-1 gaf eerst een boost en dan een enorme ontgoocheling. We zijn toch blijven gaan en hebben de match in evenwicht getrokken. Er was maar één ploeg die nog pushte om te winnen. Op het einde kregen we nog een reuzenkans met Fofana en hadden we nog kunnen winnen, maar een gelijkspel is de juiste weergave van de wedstrijd.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...