Vanhaezebrouck luidt de noodklok

21-05-2023 05:57

Vanhaezebrouck luidt de noodklok

AA Gent had nog een punt nodig om zeker te zijn van Europees voetbal volgend seizoen. De Buffalo’s moesten ervoor knokken tegen Cercle Brugge. Met een 2-2 gelijkspel slaagden ze in het opzet. Hein Vanhaezebrouck keek na afloop naar de clubleiding. Niet voor het eerst.

Voor het derde jaar op rij slaagt Vanhaezebrouck erin AA Gent Europa in te loodsen. De 59-jarige West-Vlaming maakt zich zorgen. “Ik zie overal investeringen bij andere clubs”, legde hij na de thuismatch tegen Cercle Brugge uit. “Wij spreken er wel over, maar ik ben hier ondertussen twee jaar en half… De investering blijkt niet te komen.”

“Ik hoop dat die er wel doorkomen, anders kunnen wij niet meer mee”, waarschuwt Hein Vanhaezebrouck. “De rest investeert maar: kapitaalverhoging na kapitaalverhoging. Ze lopen weg van ons.”

“We zijn weer geplaatst voor Europa. Dat brengt nu rust, maar naar de toekomst toe is dat niet voldoende. Er moét een kapitaalinjectie komen in de club.”

“Te oud om snel moedeloos te worden”

Voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie gaven maanden geleden mee dat ze actief op zoek waren naar investeerders. Er lijkt windstilte te heersen op dat vlak. Hopen ze zonder inmenging verder te kunnen? Met Gift Orban en Hugo Cuypers beschikt AA Gent over twee doelpuntenmachines, die goed verkoopbaar zijn.

“Als er niets gebeurt, kan er wel nog gevraagd worden om Play-off 1 te halen. Maar dat gaat niet meer lukken”, citeert Sporza Hein Vanhaezebrouck. “De boel over de streep blijven trekken, zal niet lukken. Waarom? Omdat de concurrentie wegloopt van ons.”

Hij ligt nog een jaar onder contract. Vanhaezebrouck blijft strijdvaardig. “Mijn job is alles uit de groep halen en de verwachtingen van de directie in te vullen. Dat houdt Play-off 1, een Europees ticket en een goed parcours in Europa. Ze kennen AA Gent in Europa, wees daar maar zeker van. We hebben van ons laten horen. Ik ben te oud geworden om snel moedeloos te worden.”

LEES OOK: Gift Orban ziet Arsenal wel zitten

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is...