Vanhaezebrouck neemt met deze woorden afscheid

14-05-2024 08:13

Vanhaezebrouck neemt met deze woorden afscheid

Het was al een tijd duidelijk dat KAA Gent niet verder zou gaan met Hein Vanhaezebrouck. De Buffalo’s kiezen voor Wouter Vrancken. Het vertrek van de huidige trainer is nu officieel.

Naar Standard en thuis tegen STVV, de barragewedstrijd met als inzet een Europees ticket, daarna eindigt de samenwerking. In twee periodes samen zal Hein Vanhaezebrouck AA Gent liefst in 371 officiële wedstrijden geleid hebben.

“Zijn naam staat voor eeuwig gebeiteld in onze clubgeschiedenis, zal altijd verbonden blijven aan KAA Gent en zal ook voortleven in de harten van onze supporters. Beide partijen vinden dat het juiste moment nu gekomen is om een nieuwe richting in te slaan in hun respectievelijke toekomstplannen”, laat de clubleiding weten.

“Mijn hoofddoel is altijd geweest om de supporters gelukkig te maken. Ik wil hen bedanken, net als heel veel andere mensen in en rond deze club”, merkt Hein Vanhaezebrouck op.

“Mijn tweede passage in Gent heeft van iedereen heel veel energie gevraagd, ook van mezelf. In een periode waarin veel rechtgetrokken moest worden en waarin er ook Covid was, dwongen we elk jaar Europees voetbal af en wonnen we de Beker van België. Nu eindigt dit verhaal, maar ik vertrek absoluut niet in onmin met de club of Sam Baro. Ik wens KAA Gent, Sam en iedereen die betrokken zal zijn heel veel succes.”

Ambassadeur

“KAA Gent zal altijd met fijne herinneringen en respect terugblikken op de memorabele samenwerking met Hein Vanhaezebrouck”, reageert voorzitter en hoofdaandeelhouder Sam Baro. “Hein is een toptrainer en meester tacticus. Een intelligente coach, die staat voor mooi aanvallend tactisch voetbal, verzorgd en efficiënt, met de nodige intensiteit.”

“Hein zal altijd een ‘man van het huis’ blijven. Hij is een ambassadeur voor KAA Gent, meer nog, hij is een ambassadeur voor het Belgische voetbal. Wij zijn als club ontzettend dankbaar voor het geweldige werk dat Hein heeft geleverd en zullen verder bouwen op zijn fundamenten. Na constructief overleg is dit voor beiden het juiste moment om andere paden te verkennen. We wensen Hein heel veel succes toe en zijn ervan overtuigd dat we hem hier nog gaan zien, one way or another!”

Vanhaezebrouck verlaat KAA Gent
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...