Verbeke komt terug op vertrek Kompany

06-04-2023 09:46

Verbeke komt terug op vertrek Kompany

Vincent Kompany staat op het punt met Burnley naar de Premier League te promoveren. Bij Anderlecht zagen ze meer mogelijkheden met een andere trainer. Ondertussen moet Anderlecht knokken om in Play-off 2 te geraken.

Anderlecht eindigde vorig seizoen op de derde plaats. Voorzitter Wouter Vandenhaute en de toenmalige Peter Verbeke gaven bij de persvoorstelling van de nieuwe trainer Felice Mazzu mee dat er meer te rapen viel. Anderlecht moest wat meer resultaatvoetbal brengen.

“Twee mensen hebben in mijn carrière een grote invloed gehad op mijn denken: Vincent Mannaert, voor wie ik vijf jaar werkte, en Vincent Kompany. De periode met Kompany is fantastisch geweest. Vincent heeft een duidelijke strategie waarvan hij niet afwijkt, ongeacht winst of verlies”, blikt Peter Verbeke terug in de podcast van Eleven Sports.

“Kompany kon zich afsluiten van de hele wereld”, vervolgt Verbeke. “Ik was daar minder bedreven in. Het vertrek van Vincent Kompany op Anderlecht is mijn grootste professionele ontgoocheling. Het doet me pijn om te moeten vaststellen dat het plan dat we hadden niet is gelukt. Ik weet dat Wouter daarvoor veel shit over zich heen heeft gekregen, maar ik ben even goed verantwoordelijk.”

Een ‘miscast’

Wouter Vandenhaute gaf onlangs aan dat hij meer moeite had moeten doen om Vincent Kompany langer te houden. Zijn keuze voor Felice Mazzu bleek een blunder. Peter Verbeke was toen CEO en dacht aan andere trainers.

“Het is juist dat ik op mijn shortlist van kandidaat-opvolgers enkele trainers had staan die de lijn van Kompany wilden doortrekken (Verbeke wilde graag Thomas Letsch aantrekken, ex-Vitesse en huidig Bochum-coach, red.). De finale keuze voor Felice was ergens begrijpelijk. Hij had iets moois neergezet met Union, en Felice zou meer gaan werken op het peoplemanagement. Achteraf is Mazzu een miscast gebleken.”

LEES OOK: Verbeke komt terug op vertrek Kompany

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Toeschouwersaantallen JPL: 1 Anderlecht, 16 Eupen

Na enkele mindere seizoenen strijdt Anderlecht terug mee voor de prijzen. Dat heeft een positieve...

VIDEO: Maak kennis met Wembley

VIDEO: Maak kennis met Wembley

De Rode Duivels spelen dinsdagavond tegen Engeland in het Wembleystadion. De bal ging er voor...

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

Nieuw trainersrecord in de maak in de JPL?

De reguliere competitie zit erop. Er vielen liefst elf trainerswissels te noteren in de Jupiler...

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

VIDEO: Recuperatietraining Rode Duivels

De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland....