Verbruggen eerste keeper bij Nederlands Elftal?

11-04-2023 11:27

Verbruggen eerste keeper bij Nederlands Elftal?

Met enkele fraaie reddingen tegen Westerlo toonde Bart Verbruggen opnieuw zijn talent. Volgens Roland Waterreus verdient de keeper van Anderlecht een kans te krijgen als eerste doelman bij het Nederlands Elftal.

“Ik ken hem een paar jaar al. Ik heb hem op redelijk jonge leeftijd leren kennen en gewoon persoonlijk contact gehouden”, vertelt de analyticus bij Rondo. “In zijn privéleven is het een en ander gebeurd. Hij heeft zijn vader vrij jong verloren, dat is mij ook ooit helaas overkomen. Daardoor hebben we een vriendschappelijke band. Zo mag ik het denk ik wel noemen.”

Bart Verbruggen stopte drie penalty’s tegen Ludogorets in de Conference League en mag deze week zijn kans gaan tegen AZ. “Hij is echt zo goed. Deze jongen is gewoon niet te stoppen”, merkt Roland Waterreus op. “Ik sprak met Jan Vennegoor (of Hesselink, red) vorige week. Toen zei ik ‘dit is Sander Westerveld, alleen dan nog even beter’. Sander Westerveld was ook zo’n keeper, die had alles. Het lichaam, fysiek, uitstraling. Dat heeft Bart ook, alleen is Bart nog iets beter. Niet dat ik Sander ook maar iets tekort zou willen doen.”

“Verbruggen heeft de rust. Als ik met die jongen praat, dan voelt het niet als een jongen van twintig jaar, maar een volwassen kerel van dertig. Die weet precies wat hij wil. Ik denk dat hij op dit moment al de beste Nederlandse keeper is.”

Transfer

Vincent Kompany probeerde Bart Verbruggen vorige zomer mee te nemen naar Burnley. Er is opnieuw belangstelling, voor een avontuur in de Premier League. “Daar gaat hij al niet meer naartoe”, geeft Waterreus aan. “Dat is al een gepasseerd station. Kompany, als coach van Anderlecht, heeft hem op zijn achttiende al de play-offs laten spelen. Toen was Timon Wellenreuther, die vorige week de competitie besliste voor Feyenoord, de eerste keeper van Anderlecht. Anderlecht heeft bewust gekozen om hem te behouden deze zomer en dat gaat ze deze zomer of anders de zomer erop geen windeieren leggen.”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begint de wintermercato in België. Op 1 februari volgt de Transfer...

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

VIDEO: Tifo Mauves Army Anderlecht

Jan Vertonghen en zijn ploegmaten speelden tegen RWDM in een andere outfit. Een hulde voor...

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

FOTO’S nieuw voetbalstadion: Aarhus GF 24.000 plaatsen

Het Deense Aarhus GF verhuist in 2026 naar een gloednieuw voetbalstadion met 24.000 plaatsen. Ze...

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Wat is er van ‘goudhaantje’ Noah Mbamba?

Noah Mbamba begon pas op zijn negende met voetballen bij FC Vilvoorde. Via Woluwe-Zaventem en...

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Kompany onder druk: 43+111 miljoen euro

Burnley FC trok na de degradatie uit de Premier League Vincent Kompany aan. Hij mocht...