Verbruggen eerste keeper bij Nederlands Elftal?

11-04-2023 11:27

Verbruggen eerste keeper bij Nederlands Elftal?

Met enkele fraaie reddingen tegen Westerlo toonde Bart Verbruggen opnieuw zijn talent. Volgens Roland Waterreus verdient de keeper van Anderlecht een kans te krijgen als eerste doelman bij het Nederlands Elftal.

“Ik ken hem een paar jaar al. Ik heb hem op redelijk jonge leeftijd leren kennen en gewoon persoonlijk contact gehouden”, vertelt de analyticus bij Rondo. “In zijn privéleven is het een en ander gebeurd. Hij heeft zijn vader vrij jong verloren, dat is mij ook ooit helaas overkomen. Daardoor hebben we een vriendschappelijke band. Zo mag ik het denk ik wel noemen.”

Bart Verbruggen stopte drie penalty’s tegen Ludogorets in de Conference League en mag deze week zijn kans gaan tegen AZ. “Hij is echt zo goed. Deze jongen is gewoon niet te stoppen”, merkt Roland Waterreus op. “Ik sprak met Jan Vennegoor (of Hesselink, red) vorige week. Toen zei ik ‘dit is Sander Westerveld, alleen dan nog even beter’. Sander Westerveld was ook zo’n keeper, die had alles. Het lichaam, fysiek, uitstraling. Dat heeft Bart ook, alleen is Bart nog iets beter. Niet dat ik Sander ook maar iets tekort zou willen doen.”

“Verbruggen heeft de rust. Als ik met die jongen praat, dan voelt het niet als een jongen van twintig jaar, maar een volwassen kerel van dertig. Die weet precies wat hij wil. Ik denk dat hij op dit moment al de beste Nederlandse keeper is.”

Transfer

Vincent Kompany probeerde Bart Verbruggen vorige zomer mee te nemen naar Burnley. Er is opnieuw belangstelling, voor een avontuur in de Premier League. “Daar gaat hij al niet meer naartoe”, geeft Waterreus aan. “Dat is al een gepasseerd station. Kompany, als coach van Anderlecht, heeft hem op zijn achttiende al de play-offs laten spelen. Toen was Timon Wellenreuther, die vorige week de competitie besliste voor Feyenoord, de eerste keeper van Anderlecht. Anderlecht heeft bewust gekozen om hem te behouden deze zomer en dat gaat ze deze zomer of anders de zomer erop geen windeieren leggen.”

Nieuwsbrief

Specials

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Steuckers kiest voor Puertas, Warleson en Smets (VIDEO)

Vorig seizoen smaakmaker bij MVV Maastricht, dit seizoen een van de revelaties in de Jupiler...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

BEKIJK: Feestvreugde bij nieuwe kampioen Club Brugge

Dolle vreugde bij Club Brugge. Na een brilscore tegen Cercle Brugge zijn ze opnieuw kampioen,...

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

TIFO: Afscheid ‘Godfather’ Vincent Mannaert

Na dertien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Club Brugge en Vincent...

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Stress bij fans Club Brugge: “Blauw en zwart ondergoed”

Als Club Brugge vanavond een punt pakt tegen Cercle Brugge zijn ze voor de negentiende...