Verheyen ziet geen Modric bij Club Brugge

21-02-2023 09:40

Verheyen ziet geen Modric bij Club Brugge

Kommer en kwel bij Club Brugge. Uitgeschakeld in de Beker van België door STVV, pas vierde in de Jupiler Pro League, een peperdure aanvaller die niet rendeert, de stadionproblematiek, noem maar op. Het lag aan Carl Hoefkens. Ligt het dan ook aan Scott Parker of toch meer bij de spelers? Gert Verheyen wijst daar beide partijen.

“We hebben een stap achteruit gezet”, zuchtte Scott Parker na de Brugse derby. “Ik maak me zorgen. Er stond geen ploeg op het veld. Het was niet goed genoeg.” Gert Verheyen toont begrip voor die ergernis.

“De spelers zijn misschien ontgoocheld in de trainer, maar ik denk dat hij heel ontgoocheld is over wat hij maar te zien krijgt van zijn groep”, stelt de voormalige Rode Duivel bij Extra Time. “Hij verwacht dat Club Brugge de intensiteit van Cercle Brugge brengt. Daar hoort lopen bij, duelkracht, dat soort dingen.”

Anderzijds kan je stellen dat Scott Parker niet ingreep. Club Brugge speelde in twee blokken: vijf spelers achteraan en vijf vooraan, met daartussen een groot gat.

“Druk zetten is een numeriek gegeven. Als je zot staat, moet je elke keer de lange bal spelen. Club probeerde kort op te bouwen. Dat snap ik niet. Wat was de bedoeling? De ploeg valt uit elkaar in een vijf en vijf en komt daardoor nooit aan voetballen toe. Als Real Madrid dat voor heeft, staat Luka Modric binnen de twintig seconden lager op het veld. Pedri of Gavi zouden dat bij FC Barcelona doen.”

Een vingerwijzing naar Casper Nielsen en nog meer Hans Vanaken, die er niet voor kozen om een link te maken tussen die twee blokken en dicht bij de aanvallers bleven staan, vaak zelfs in de rug van hun tegenstrever.

LEES OOK: Hans Vanaken geen toekomst meer bij Rode Duivels?

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

KAA Gent is nog niet klaar met KV Mechelen en STVV

Niet alleen in Play-off 1 is het spannend. AA Gent leek luidop te mogen dromen...