Vincent Mannaert stopt bij Club Brugge

28-11-2023 17:28

Vincent Mannaert stopt bij Club Brugge

Na dit seizoen neemt Vincent Mannaert afscheid als CEO van Club Burgge. De medewerkers werden daarvan op de hoogste gebracht. Voorzitter Bart Verhaeghe gaat met de Raad van Bestuur op zoek naar een opvolger.

De 49-jarige Vincent Mannaert trad in maart 2011 in dienst bij Club Brugge. “Onder het bewind van het duo Verhaeghe-Mannaert en hun management groeide Club uit tot marktleider in België waarbij sportieve en economische resultaten hand in hand gingen”, klikt het statement.

“De voorbije 12 jaar waren zonder meer de meest intensieve jaren uit mijn leven”, merkt Vincent Mannaert op. “Het was een absolute eer om, samen met Bart Verhaeghe, deze prachtige Club, dé Club, te mogen leiden en opnieuw te helpen groeien tot haar volledige potentieel. Ik heb in die jaren onvergetelijke momenten meegemaakt, samen met vele collega’s waarvan er sommigen echte vrienden geworden zijn.”

“Ik heb lang en grondig nagedacht vooraleer deze beslissing te nemen. Ik blijf als aandeelhouder betrokken bij Blauw-Zwart maar als CEO geef ik de fakkel door en is de tijd gekomen voor andere uitdagingen.”

Aandeelhouder en vriend

“Ik heb 12 jaar intensief samengewerkt met Vincent Mannaert en schouder aan schouder gestaan. Ik denk dat we met recht en rede kunnen stellen dat we Club Brugge teruggebracht hebben naar de plaats die het verdient”, geeft voorzitter Bart Verhaeghe mee. “Ik ben Vincent bijzonder dankbaar voor wat hij voor Club betekend heeft en ben fier dat ik hem mijn vriend kan noemen.”

“Ik ben blij dat hij als aandeelhouder betrokken zal blijven bij de Club. Deze organisatie is inmiddels sterk genoeg om niet afhankelijk te zijn van individuen. We hebben heel veel talentvolle, bekwame en zeer gedreven medewerkers op alle niveaus. Ik neem nu de tijd om, samen met mijn Raad van Bestuur, een geschikte opvolger te vinden zodat Club verder kan blijven groeien en succesvol zijn.”

Club Brugge wijst naar deze realisaties:

  • 5 keer landskampioen, 4 keer vice-landskampioen, won 1 keer de Beker van België en 4 keer de Supercup.
  • Club speelde 6 keer de groepsfase van de Champions League waarin het dit voorjaar voor het eerst in de clubgeschiedenis uitkwam in de 1/8e finale van de grootste Europese competitie.
  • In 12 jaar Club Brugge steeg het eigen vermogen met 68 miljoen tot een totaal van 81,6 miljoen euro.
  • 9 seizoenen op rij werd het boekjaar afgesloten met een positieve balans en dus winst gemaakt terwijl de sportieve resultaten navenant waren.
  • Met de bouw van een state-of-the-art Basecamp in Knokke-Heist en de oprichting van een succesvolle jeugd- en vrouwenvoetbalwerking werd ook ingezet op de toekomst.

LEES OOK: Ruud Vormer over Club Brugge: “Ik was buiten zinnen”

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Wat is er van Michael Frey?

Wat is er van Michael Frey?

Na een weinig succesvolle uitleenbeurt aan Schalke 04 bleek Michael Frey te duur voor onder...

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Balbezit in de JPL: Antwerp, Club Brugge en STVV bovenaan

Doelpunten maken en er zo weinig mogelijk incasseren, dat is het streven. Dat doel kan...

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

SPECIAL: Deila vs. Clement & co.

“Het is altijd iets met de trainers in Brugge”, gromde Ronny Deila na de 2-0...

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

Top 20: spelers met meeste speelminuten in JPL

De reguliere competitie in de Jupiler Pro League loopt op zijn laatste benen. Vijf keepers...