Vormer, Gano en Brüls deden het niet

02-05-2024 18:39

Vormer, Gano en Brüls deden het niet

Na de degradatie in de Jupiler Pro League volgde een kapitaalsverhoging van 16 miljoen euro. Zulte Waregem hoopte met een mix van jonge talenten en ervaren rotten snel terug te keren naar de eerste afdeling. Dat wordt het niet. Onder meer Ruud Vormer wist de verwachtingen niet in te lossen.

Zulte Waregem bood de voormalige aanvoerder van Club Brugge vorige zomer een contractverlenging voor twee jaar aan. Een gevoelige financiële inspanning. Samen met Jelle Vossen, Christian Brüls en Zinho Gano moest de 35-jarige Nederlander het voortouw nemen.

Jelle Vossen mikte 15 keer raak en werd verkozen tot Speler van het Jaar. Ruud Vormer kwam in 28 wedstrijden – inclusief de Beker van België – aan 3 doelpunten en 3 assists.

Zinho Gano vloog een tijd naar de B-kern. De 30-jarige spits bleef op 8 goals en 1 assist steken. Christian Brüls (35) behoorde bij STVV tot de smaakmakers en moest Zulte Waregem mee op sleeptouw nemen. Met 2 doelpunten en 2 assists in 30 matchen was zijn inbreng ook te weinig.

Timothy Derijck mocht in januari het Regenboogstadion al verlaten. De anciens lieten het in grote mate afweten, wat niet gezegd kan worden van Abdoulaye Traoré (20), Tochukwu Nnadi (20) en Pape Demba Diop (20). Dylan Demuynck (19) en Andres Labie (20) wisten ook een stap vooruit te zetten.

Beerschot en Dender promoveren. Zulte Waregem niet. Het wordt volgend seizoen opnieuw knokken voor een promotieplaats. Afwachten welke geroutineerde spelers in dat verhaal blijven passen… Vossen, Brüls en Vormer liggen nog een jaar onder contract.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Igor Thiago amuseert zich (FOTO’S)

Geen Igor Thiago in de aanval. De Braziliaanse spits volgt de clash tussen Anderlecht en...

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

Bierpiramide tijdens Westerlo-KV Mechelen (VIDEO)

De fans van KV Mechelen amuseerden zich kostelijk in Westerlo. Twee doelpunten, drie punten. Er...

Smets, Warleson of Vandevoordt

Smets, Warleson of Vandevoordt

Kévin Denkey zal als Beste Doelschutter in de Jupiler Pro League 2023/2024 eindigen. Cameron Puertas...

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

VIDEO: Fans St Pauli vieren promotie

FC St. Pauli keert terug naar de Bundesliga. De Duitse cultclub eindigde in 2011 op...