Vrancken misnoegd over arbitrage

08-05-2023 07:10

Vrancken misnoegd over arbitrage

Racing Genk is de eerste plaats kwijt. De nederlaag tegen Antwerp komt hard aan. Twee penalty’s tegen, twee rode kaarten, Wouter Vrancken denkt er het zijne van.

“Als je de partij bekijkt, dan zie je dat we goed starten. We geven amper iets weg in de eerste helft en we komen op voorsprong”, stelde Vrancken tegenover Eleven Sports. “Over die penaltyfases wil ik niet te veel zeggen, anders kan ik zelf problemen krijgen. De handsbal van Bryan Heynen is ongelukkig en ook die eerste is licht. Daarnaast blunderen we enorm bij de 2-1 en dergelijke fouten mag je niet maken.”

“We knokten nog voor het punt in de tweede helft. De kwaliteit in de laatste fase was er echter niet echt. Dat was de hele partij het geval en dan heb je het moeilijk om een organisatie uit elkaar te spelen.”

Duidelijke regels

In de slotfase kregen Aziz Ouattara en Mike Trésor een rode kaart. Ook dat nog. “De rode kaart van Trésor is een gevolg van de frustratie van de match”, merkte Vrancken op. “Het rode karton voor Ouattara? De ref geeft aan dat hij geduwd werd door Aziz, maar de beelden geven aan dat dit niet het geval was. Dat is onbegrijpelijk voor mij. Stengs verdiende volgens mij ook rood voor een tackle op Trésor. Voor dergelijke fases bestaan ook duidelijke regels.”

KRC Genk telt nu één punt minder dan Antwerp, net als Union. Antwerp mag nu twee keer tegen het kwakkelende Club Brugge, waar de Genkies twee keer de strijd moeten aangaan met Union. Gemakkelijk is anders.

“Dat we niet meer eerste staan is nu niet belangrijk”, blikt Wouter Vrancken vooruit. “De rangschikking is belangrijk op 4 juni.” Na Union-Genk en Genk-Union volgen nog Club Brugge-Genk en Genk-Antwerp.

LEES OOK:

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

LIVE: Derby Cercle Brugge – Club Brugge

Derbykoorts in Brugge. Om 13u30 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion....

Hoefkens 38%, Leko 28%

Hoefkens 38%, Leko 28%

“Er valt meer uit deze spelerskern te halen”, gaf het management van Standard mee bij...

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

Op 5 januari 2024 begon de wintermercato in België. Op 1 februari volgde de Transfer...

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

‘Eat, sleep, match, repeat’ bij Union

Na de winterstop kwam Union al in actie tegen STVV, Anderlecht (2x), RWDM, Racing Genk,...