Wijnants ziet Limburgse clubs liever niet in profvoetbal

20-01-2020 13:12

Wijnants ziet Limburgse clubs liever niet in profvoetbal

Zaterdagavond stond de topper tussen Patro Eisden Maasmechelen en Thes Sport op het programma in eerste amateur. De thuisploeg hield de drie punten thuis (1-0). Na het laatste fluitsignaal ging Patro-voorzitter Salar Azimi zijn boekje te buiten. Analist Stef Wijnants wijst beide ploegen met de vinger.

Salar Azimi, bekend van de televisiereeks ‘The Sky is the Limit’ ging na het laatste fluitsignaal richting het vak van de bezoekende supporters. Daar hoorden obscene gebaren bij.

“Zielig was zijn reactie dacht ik in eerste instantie”, aldus Stef Wijnats tegenover Radio 2. “Als voorzitter moet je je altijd beheersen.

Ook de supporters van Thes Sport blijken boter op hun hoofd te hebben. “Maar goed, blijkbaar zijn er vanuit Thes gedurende de wedstrijd racistische spreekkoren geweest, is zijn geliefde Iraanse vlag in brand gestoken en zijn zijn spelers kinderen van een vrouw van lichte zeden genoemd. Ja, dan gaat een kolerieke baas als Azimi over de schreef en huldigt hij het principe: oog om oog, tand om tand. Die man moet echt gaan beseffen dat er op die manier geen plaats is voor hem in het Belgisch voetbal.”

“En bij Thes moeten ze misschien stoppen met zich in een slachtofferrol te wentelen. Net als vorige keer beweren ze dat ze ook nu niets gedaan hebben. Collega’s van de pers die aanwezig waren hebben mij verteld dat de trainer van Thes Bart Vanhoudt bijna door de rooie ging na een venijnige opmerking van Stijnen.”

“Kortom, beide clubs hebben boter op het hoofd. Het wordt hoog tijd dat men in Tessenderlo en Maasmechelen eens gaat beseffen dat ze echt kinderachtig bezig zijn. Die clubs willen naar het profvoetbal. Hun gedrag is er eentje van amateurs, dat ze daar maar mooi blijven zitten zou ik zeggen.”

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

VIDEO: Nieuw shirt Club Brugge

De nieuwe outfit van Club Brugge is bekend. Hans Vanaken, Antonio Nusa en Kyriani Sabbe...

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot STVV 2024/2025

In de aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League...

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

BEKIJK: Fotoshoot KRC Genk 2024/2025

Thorsten Fink houdt een goed gevoel aan de voorbereiding over. “We zullen klaar zijn voor...

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Meerdere inkomende transfers bij STVV

Menig supporter van STVV maakte zich of haar zorgen. Na het vertrek van Matte Smets,...