Yorbe Vertessen trapt na naar PSV

27-02-2024 22:09

Yorbe Vertessen trapt na naar PSV

PSV leende Yorbe Vertessen halfweg het vorige seizoen aan Union uit. Dit seizoen mocht hij opnieuw naar een andere club uitkijken. Union Berlin zag de aanvaller graag komen. Dat PSV na een blessure van een spits nog moeilijk deed, laat sporen na.

“Bij Union zijn de spelers meer een eenheid”, stelt Yorbe Vertessen tegenover Kicker. Vertessen speelde tot nu toe vier keer mee in de Bundesliga. In zijn eerste wedstrijd, uit tegen RB Leipzig, stond hij direct in de basis. In het daaropvolgende duel met FSV Mainz 05 mocht hij als invaller een klein half uur meedoen. Tegen VfL Wolfsburg kwam hij vervolgens niet in actie. Tegen TSG Hoffenheim en FC Heidenheim speelde hij respectievelijk 24 en 9 minuten.

“In het begin was het geen probleem voor mij”, vertelt Vertessen over zijn aantal speelminuten. “Maar nu pas ik me steeds meer aan. Nu is het tijd om meer minuten te maken en te beginnen. We zullen zien wat de trainer (Nenad Bjelica, red.) beslist. Ik wil het team gewoon helpen. Want op dit moment ben ik een beetje teleurgesteld dat ik niet zoveel speel.”

“Het was moeilijk om me aan te passen”, vertelt Vertessen over zijn eerste weken bij Union. “Ik ben iemand die daar misschien wat meer moeite mee heeft. Maar ik voel me goed ontvangen hier bij Union. Ik ben blij hier te zijn.” Vertessen was tegen Hoffenheim overigens van grote waarde door de assist te leveren op het enige doelpunt van de wedstrijd, van Brenden Aaronson.

Vertessen is ondanks zijn rol als invaller te spreken over zijn nieuwe omgeving. “Bij Union zijn de spelers meer een eenheid. In Eindhoven waren er daarentegen meer kleine groepjes. Dat is het grootste verschil dat ik heb kunnen ontdekken de afgelopen weken. Veel dingen zijn nu anders.”

Er was veel te doen rondom de transfer van Vertessen naar Duitsland. PSV ging in eerste instantie akkoord met een vertrek, op voorwaarde dat hij er bij een aantal wedstrijden voor het einde van de transferdeadline nog bij zou zijn. Vlak voordat Vertessen zijn transfer naar Berlijn af zou ronden, wilde PSV de stekker uit de deal halen vanwege een blessure bij Noa Lang.

Vertessen en diens zaakwaarnemer Wouter Janssens wilden van een terugkeer naar het Philips Stadion absoluut niet weten en hoopten dat PSV de benodigde laatste krabbel alsnog zou zetten. Dat gebeurde, waarna de Eindhovenaren doorschakelden naar Couhaib Driouech van Excelsior. Die transfer kwam echter niet van de grond, waardoor trainer Peter Bosz momenteel dun in zijn vleugelaanvallers zit.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

Gift Orban nog geen goalgetter in Ligue 1

20 doelpunten in 22 wedstrijden. AA Gent liet Gift Orban niet voor 27 miljoen euro...