Anderlecht en Standard kijken naar de politiek

24-10 17:01

Anderlecht en Standard kijken naar de politiek

De supporters werden zondag meer gefouilleerd, zowel bij Standard als Anderlecht werd er veel vuurwerk binnengesmokkeld. De buitenwereld wijst naar de clubs, die op hun beurt naar de politiek en de politie wijzen.

“Ik en de club Anderlecht, we schamen ons. We begrijpen de snelle reactie van de CEO van de Pro League. Het is goed dat hij dat durft te benoemen. We aanvaarden de boete van 50.000 euro”, stelt Wouter Vandenhaute. “De supporters zijn het kapitaal van een club. We nemen hen zeer serieus en we luisteren. Maar tegen zo’n kleine groep kun je niets doen. Het vertrouwen tussen het voetbal en de politieke wereld moet heropgebouwd worden.”

“Ik denk dat Michel Verschueren zich vandaag in zijn graf omdraait. De periode dat hij tussen de supporters ging staan, dat is helaas niet de manier waarop het vandaag kan aangepakt worden.”

De huidige voorzitter van Anderlecht reikt de politiek de hand. “De overheid moet in het voetbal weer een bondgenoot zien, zodat ze de maatschappelijke relevantie ervan ziet. Zonder adequate samenwerking tussen clubs, overheid en politie gaat het niet lukken. In het huidige kader kunnen we dit niet oplossen. De hooligans zijn nu veel beter georganiseerd dan de politie als het gaat over gebruik maken van moderne technologie.”

Reactie Standard

“Standard betreurt de incidenten die tot de definitieve stopzetting van de wedstrijd hebben geleid en veroordeelt met klem het wangedrag dat zich na de wedstrijd achter tribune 4 heeft afgespeeld”, laat de Luikse club weten. “Wij willen samenwerken met de autoriteiten en de Pro League om na te denken over reglementswijzigingen en maatregelen om ervoor te zorgen dat dergelijke situaties in de toekomst zo veel mogelijk vermeden kunnen worden, op Sclessin en in andere stadions.”

“We moeten er allemaal naar streven dat voetbal een feest blijft, dat een match op een normale manier kan uitgespeeld worden en dat het sportieve beslist over de uitkomst van een wedstrijd.”

LEES OOK: Vandenhaute: “Dieptepunt bereikt? Kan altijd dieper”

LEES MEER OVER:

RSC Anderlecht

Standard

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...