Eden Hazard werkt mee aan transfer!

16-11 08:18

Eden Hazard werkt mee aan transfer!

Carlo Ancelotti doet ook dit seizoen nauwelijks beroep op Eden Hazard. Real Madrid rekent op een transfer, de Rode Duivel lijkt deze keer wel bereid mee te werken.

Van topvoetballer tot spookvoetballer. Real Madrid betaalde in 2019 zo’n 115 miljoen euro aan Chelsea. Eden Hazard moest de Koninklijke naar hogere sferen leiden. Een speler van het kaliber van Cristiano Ronaldo. Het Santiago Bernabeustadion liep vol om Hazard welkom te heten. Al snel volgde er ander nieuws. De ene blessure na de andere. Conditioneel niet op punt.

Elke voetballer wil op het veld staan. Eden Hazard blijft er echter goedgemutst bijlopen. “Voetbal is mijn leven. Natuurlijk is het moeilijk als je niet speelt, maar ik heb het hier naar mijn zin omdat er veel goede spelers en erg aardige mensen zijn”, stelt de 122-voudige Rode Duivel tegenover het Spaanse medium Marca. “Ik wil met hen trainen, met hen spelen. Als ik de ploeg kan helpen, is dat nog beter. Op dit moment kan ik dat niet, maar ik blijf alles geven.”

540.000 euro per week

Ook in zijn vierde seizoen loopt het niet naar wens. Toch wil Hazard niet van een ‘mislukte transfer’ weten. “Ik denk niet dat er iemand heeft gefaald. Er zijn momenten in het leven dat je gewoon even wat minder geluk hebt in een wedstrijd of met een blessure… Je kan wel dingen veranderen aan je manier van leven, maar ik denk dat veel dingen pech zijn geweest.”

Hazard wijst naar zijn succesvolle periode bij Chelsea, waarin hij jarenlang op topniveau speelde zonder al die blessures. Bij Real Madrid zijn ze daar echter weinig mee. Hij verdient ruim 28 miljoen euro per jaar. Daar verwachten ze wat voor terug. Dat is trouwens een dikke 540.000 euro per week, wat meer is dan de gemiddelde verkoopprijs van een huis in België.

“Laten zien dat ik een goede speler ben”

Hij speelt nauwelijks bij Real Madrid. Roberto Martinez bleef Eden Hazard speelkansen geven. Hij wil dat ook op het WK 2022 in Qatar doen. “Ik moet aan iedereen bewijzen dat ik nog steeds kan voetballen”, stelt Hazard. “Mensen zijn gaan twijfelen aan mijn kunnen, maar ik niet.”

Op 7 januari wordt hij 32 jaar. Zijn contract bij Real Madrid loopt verder tot 30 juni 2024. Een transfer in januari is niet bespreekbaar voor Eden Hazard. “Ik heb een gezin en de stad bevalt me. Maar in de zomer is vertrekken een optie. Ik heb hierna nog een jaar in mijn contract, het is aan de club om te beslissen. Als de club zegt dat ik moet vertrekken, moet ik dat accepteren, zo werkt het gewoon. Maar ik zou graag meer willen spelen en laten zien wat ik kan, dat ik een goede speler ben.”

LEES OOK: Engelse analist verwacht weinig van België

Eden Hazard geen transfer in januari
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

TRANSFER DEADLINE DAY (LIVE)

Om middernacht loopt de wintermercato in Belgiê af. Ook in Nederland, Italië, Spanje of Engeland...

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

DOSSIER: Overzicht transfers winter 2023 – België Jupiler Pro League

De achttien Belgische eersteklassers zaten niet stil in de wintermercato van het seizoen 2022/2023. Ook...

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

18 + 3 miljoen euro voor Paul Onuachu

Paul Onuachu scoorde blindelings en kreeg de Gouden Schoen toegestopt. Daar hoorden dromen over de...

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Analisten Extra Time over Club Brugge: “Enorm veel twijfel”

Zeven matchen zonder zege. Club Brugge wist wel te winnen bij degradatiekandidaat Zulte Waregem. Met...

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Kunstgras geen voordeel voor STVV

Ploegen die op Stayen punten laten liggen, verwijzen graag naar het kunstgrasveld. De cijfers geven...