“Kamada wou dat camoufleren”

17-03 10:04

“Kamada wou dat camoufleren”

Daichi Kamada baarde opzien, met fraaie acties en veel goals. Toch mocht hij niet met Japan mee naar de Asia Cup. Toeval of niet, Kamada kende daarna een terugval. Met behoorlijk wat balverlies, nodeloze dribbels en de doelpuntenmachine zweeg. Tegen Moeskroen pikte Kamada nog eens een doelpunt mee. Met als kers op de taart zijn eerste selectie voor de nationale ploeg. Marc Brys merkt een ‘andere’ Kamada.

De 22-jarige middenvelder uit Ehime zakte op huurbasis naar Stayen af, na een ontgoochelend seizoen bij Eintracht Frankfurt met slechts 145 minuten in de Bundesliga. Buya Turay en Duckens Nazon vielen door de mand en Kamada mocht in de aanval plaatsnemen naast Yohan Boli. In een mum van tijd mikte Kamada elf keer raak in de Jupiler Pro League.

“Niet voor de Asia Cup geselecteerd worden, de teleurstelling was bijzonder groot bij Daichi”, merkt trainer Marc Brys op. “Hij had een uitstekende periode achter de rug en verdiende die selectie. Zonder twijfel! Hij zag zijn land prima presteren op dat kampioenschap. Dan wordt de frustratie nog wat groter. Elke speler wil graag deel uitmaken van zo’n verhaal.”

foto DC | www.voetbalbelgie.be

Na het vertrek van Roman Bezus kreeg Daichi Kamada een andere rol in het elftal. Als offensieve middenvelder moet Kamada de mouwen extra opstropen, waardoor hij wat minder fris toonde in de zone van de waarheid. In Moeskroen prikte hij een voorzet van Jordan Botaka binnen. Twee tellen later was het bijna opnieuw raak, maar verdediger Bruno Godeau maaide de bal nog op de doellijn weg.

Kamada spoelde die teleurstelling – STVV keerde niet met drie punten terug – door met zijn eerste selectie voor de Japanse nationale ploeg. De hemel klaarde helemaal op. “Hij probeerde die blijdschap wat te camoufleren”, knikt de coach.

“Maar hij was écht wel gelukkig. Daarvoor kennen we hem al te goed. De timing is perfect voor ons, net voor die cruciale match tegen AA Gent. Hij wil graag met een Play-off 1-ticket in de hand naar de nationale ploeg afreizen. Daichi is super gemotiveerd.” (DC)

Nieuwsbrief

Specials

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...