LIVE – Transfer Deadline Day

02-02-2024 00:12

LIVE – Transfer Deadline Day

De wintermercato ligt achter de rug in België. Op Transfer Deadline Day was het nog een komen en gaan van spelers. Van AA Gent en KV Kortrijk tot STVV en Anderlecht, ook in de Challenger Pro League vielen er nog meerdere transfers te noteren. en drukke dag. Wat met Antonio Nusa? Hieronder kan je de laatste transfers van 2023/2024 opnieuw bekijken. Terug naar 1 februari 2024…

  • Transfer Deadline Days: 18u Duitsland, 20u Italië, 23u Frankrijk, 23u59 België, Nederland, Spanje en Engeland.

00:01 u – Lagae verlaat AA Gent

Bram Lagae kwam even in beeld bij de eerste ploeg. De Buffalo’s lenen de linksvoetige centrale verdediger aan het Franse USL Duinkerken uit.

23u58 u – KV Kortrijk haalt ook Kings Kangwa

Rode lantaarn KV Kortrijk legde uiteindelijk ook nog Kings Kangwa vast. Hij komt over van Rode Ster Belgrado.

23u50 u – OHL shopt bij KV Oostende

Op Transfer Deadline Day tankte KV Oostende nog wat geld. Jeugdproduct Manuel Osifo trekt naar OH Leuven.

23:30 u – STVV bevestigt de komst van Bertaccini

“Een droom komt uit”, stelt de nieuwe aanvaller van STVV. Hij was topschutter in de Challenger Pro League => Nieuwe STVV’er Bertaccini: “Droom komt uit”

23:10 u – Zulte Waregem haalt verdediger

Eroine Agnikoi ruilt Stade Abidjan voor Zulte Waregem. De centrale verdediger moet Essevee terug naar de Jupiler Pro League helpen.

23:03 u – Camara naar Sporting Charleroi

Nog een nieuwkomer bij de Zebra’s! Etienne Camara komt van Udinese over en tekende tot midden 2027. De 20-jarige verdedigende middenvelder heeft de Franse nationaliteit.

23:00 u – Standard haalt Seydou Fini

De 17-jarige Seydou Fini ruilt Genoa FC voor Standard. “De jonge flankspeler wordt nu al gezien als een ware belofte van het Italiaans voetbal dankzij zijn explosiviteit, zijn krachtig schot en zijn dribbels”, laten de Rouches weten.

22:50 u – KV Kortrijk shopt nog in Denemarken

Iver Fossum zakt ook naar KV Kortrijk af. Op het einde van Transfer Deadline Day raakte zijn overgang nog rond. Hij komt over van FC Midtjylland en tekende een contract tot medio 2026.

22:10 u – OHL doet zaken met FC Metz

Benjamin Tetteh ruilt FC Metz voor OH Leuven. Jonatan Braut Brunes slaat de omgekeerde weg in en kan zijn kans gaan in de Ligue 1. Hij krijgt er Laszlo Bölöni als trainer.

20:10 u – Kylian Hazard weg

Thorgan Hazard ziet zijn broer Kylian een reeks zakken. Hij ruilt RWDM voor SK Beveren. Een uitleenbeurt tot 30 juni 2024.

20:00 u – KV Mechelen haalt defensieve versterking

Met Munashe Garananga heeft KV Mechelen een centrale verdediger gestrikt.

19:30 u – Thordarson naar KV Kortrijk?

KV Kortrijk hoopt Stefan Teitur Thordarson van Silkeborg IF te kunnen lenen. Afwachten…

19:05 u – Benito Raman stapt op het vliegtuig

Geen avontuur bij OHL. Benito Raman wordt ploegmaat van Landry Dimata => Benito Raman ruilt Anderlecht voor Turkse club

18:50 u – Meer details transfer Bertaccini (STVV)

Om 12u30 kon je in deze TransferDeadlineDay al lezen dat Adriano Bertaccini FC Luik ruilt voor STVV. De vraagprijs bedroeg 1 miljoen euro. Het compromis: 800.000 euro plus een commissie van 10% bij een doorverkoop, meldt transferwatcher Sacha Tavolieri. De polyvalente aanvaller tekende een contract tot midden 2027.

18:30 u – Mitrovic terug naar AA Gent

Matte Smets bleef bij STVV. Met Stefan Mitrovic haalt AA Gent een oudgediende in huis. Hij maakte nog deel uit van de kampioenenploeg! De 33-jarige centrale verdediger komt definitief over => Stefan Mitrovic terug naar AA Gent

foto DC | www.voetbalbelgie.be

18:10 u – Patro Eisden haalt nieuwe spits

Marius Noubissi gaat aan de slag in de Challenger Pro League. De spits komt op huurbasis over van het Franse Valenciennes. Een huurdeal met aankoopoptie.

18:00 u – International Dari naar Charleroi

Achraf Dari ruilt Stade Brest voor Sporting Charleroi => OFFICIEEL: International Dari naar Charleroi

17:30 u – Antwerp heeft prijs

Het vertrek van Arthur Vermeeren betekent een sportieve aderlating. Mark van Bommel krijgt de talentvolle Eliot Matazo erbij. Geboren in Brussel, via Anderlecht naar AS Monaco en nu Antwerp FC => Antwerp huurt vervanger Arthur Vermeeren

17:19 u – KV Kortrijk blijft actief

Rode lantaarn KV Kortrijk bracht een bod van 1,5 miljoen euro uit bij het Deense Lyngby voor Kolbeinn Finsson.

17:05 u – Stilte bij Union

Een tweede en derde plaats. Union verkocht toen wel een belangrijke pion in de wintermercato. Deze keer werkten ze niet mee aan uitgaande transfers.

17:00 u – Bianda naar Standard

William Bianda trekt een shirt van Standard aan. De Rouches schotelden Bianda een contract voor zes maanden voor. Met optie voor drie bijkomende seizoenen. Hij zat sinds afgelopen zomer zonder club. De ex-speler van Racing Lens, Zulte Waregem en AS Roma start bij de tweede ploeg SL16.

16:50 u – Niet terug naar Anderlecht

Enkele media opperden dat Adnan Januzaj op huurbasis naar Anderlecht zou trekken. Transferwatcher Sacha Tavolieri vernam van zijn entourage dat Januzaj gewoon bij Sevilla blijft. Er speelde niets.

16:42 u – Vervanger Arthur Vermeeren

Mark van Bommel gaf na Standard-Antwerp aan dat de vervanger van Arthur Vermeeren op komst was. Dat wordt Eliot Matazo van AS Monaco. Op huurbasis.

16:00 u – Overzicht transfers JPL-clubs

Van Anderlecht tot Union, in dit dossier vind je alle inkomende en uitgaande transfers bij de zestien Belgische eersteklassers terug.

15:15 u – Westerlo verhuurt Daci

Erdon Daci kwam weinig aan spelen toe bij KVC Westerlo en drong aan op een uitleenbeurt. Hij gaat bij SK Beveren in de Challenger Pro League aan de slag.

15:01 u – Benito Raman naar andere Belgische club

Op de slotdag van de zomermercato ging een transfer van Benito Raman naar STVV in rook op. De tweede Transfer Deadline Day lijkt toch nog wat in petto te hebben voor de aanvaller.

14:15 u – Andere speler voor Antwerp

Dennis Praet zou niet komen. Eliot Matazo zou de vervanger van Arthur Vermeeren worden. De 21-jarige Belg hoort toe aan AS Monaco. Een uitleenbeurt.

13:46 u – Geen oplossing voor Dessoleil?

Antwerp gooide in de zomer van 2021 zo’n 2,5 miljoen euro op tafel om Dorian Dessoleil weg te kunnen halen bij Sporting Charleroi. Wat later volgde een uitleenbeurt aan KV Kortrijk. De 31-jarige centrale verdediger zit dit seizoen in de B-kern van Antwerp en ligt er tot midden 2024 onder contract. Tenzij hij vandaag nog bij een andere club zou belanden…

13:44 u – Andere spits voor AA Gent?

Geen Mickael Biron bij de Buffalo’s? Thomas Henry mag weg bij Hellas Verona. De 29-jarige Fransman stond in 2021 al op de verlanglijst.

Henry op Transfer Deadline Day terug naar JPL?
foto DC | www.voetbalbelgie.be

13:02 u – 2,5 miljoen euro voor AA Gent

Giorgi Chakvetadze blijft bij Watford. AA Gent vangt nog 2,5 miljoen euro.

13:00 u – Van KV Mechelen naar RWDM

Frederic Soelle Soelle tekent een contract voor vier jaar bij RWDM.

12:30 u – Nieuwe aanvaller STVV

Adriano Bertaccini scoorde vlot in de Challenger Pro League. Dat levert een stap hogerop => Bertaccini op weg naar STVV

12:15 u – Zomeraanwinst al weg bij Standard

Na een half seizoen verlaat Romain Mundle Standard. Hij gaat in zijn thuisland Engeland aan de slag bij AFC Sunderland.

12:12 u – AA Gent, RWDM of Trabzonspor?

Mickael Biron ligt nog onder contract bij RWDM. De voormalige aanvaller van AS Nancy en KV Oostende wordt niet alleen door KAA Gent het hof gemaakt. Trabzonspor wil Biron naar Turkije halen. Er is een bod op komst.

12:10 u – Groen licht voor Lamkel Zé

Het Turkse Hatayaspor stuurde Didier Lamkel Zé na zes maanden wandelen. De flamboyante aanvaller ligt nog onder contract bij KV Kortrijk. De voormalige speler van Antwerp FC gaat opnieuw bij FC Metz aan de slag. Hij kan er opnieuw samenwerken met Laszlo Bölöni.

12:08 u – Uitgaande transfer bij OHL

OHL haalde Franco Russo (zie verder) binnen. Achteraan valt Raz Shlomo weg. Maccabi Tel Aviv zou 750.000 euro betalen.

12:00 u – Transfer Thomas van Bommel

Patro Eisden schotelde Thomas van Bommel vorige zomer een contract voor. De 21-jarige zoon van Antwerptrainer Mark van Bommel gaat nu bij Sporting Hasselt aan de slag. Hij kwam eerder voor MVV uit. Zijn broer Ruben doet het goed bij AZ.

11:55 u – OHL bevestigt de komst van Franco Russo

In het begin van deze Transfer Deadline Day bij Voetbalbelgie.be kon je lezen dat Franco Russo op weg was naar OHL. Dat is ondertussen officieel.

11:30 u – OHL grijpt naast Theo Corbeanu

Oscar Garcia hoopte Theo Corbeanu erbij te krijgen. Hij ruilt Wolverhampton Wanderers echter voor FC Granada.

11:00 u – KAA Gent vindt alternatief voor Matte Smets

KAA Gent mikte op de komst van Matte Smets. Maar de verdediger wil het seizoen bij STVV afwerken. Met Hugo Gambor hebben de Buffalo’s dan toch een jonge centrale verdediger kunnen strikken.

10:20 u – Tijd dringt voor KAA Gent en Cuypers

Trekt Hugo Cuypers naar de MLS? De speler wil graag een nieuw avontuur beginnen. Maar hij mag pas vertrekken als KAA Gent een vervanger vindt. De club bewandelt 3 pistes.

10:18 u – Raman niet in de kern, Flips wel

Alexis Flips blijft bij Anderlecht. Zowel Amadou Diawara als Benito Raman duiken niet in de 20-koppige kern voor KV Mechelen-RSC Anderlecht.

10:10 u – Joseph Paintsil nog weg?

Hugo Cuypers kan naar Chicago Fire. Trekt Joseph Paintsil ook nog naar de Major League Soccer? LA Galaxy kon Paintsil tot 15 januari voor 8 miljoen euro overnemen. De Amerikaanse club schoot in actie. Paintsil moest echter kiezen: Racing Genk of een nieuw avontuur.

10:02 u – Kasper Schmeichel niet, Matz Sels wel?

Nottingham Forest kwam in de zoektocht naar een nieuwe doelman bij Kasper Schmeichel uit. De Deen lijkt gewoon bij Anderlecht te blijven. Volgens Engelse en Franse media kan Matz Sels naar Nottingham. Hij stond eerder bij Newcastle United onder de lat. Er is sprake van een transfersom van ruim 11,5 miljoen euro.

09:57 u – Geen transfer Antonio Nusa?

37 miljoen euro… Brentford lijkt af te zien van de komst van Antonio Nusa!

09:25 u – Argentijn Russo naar OHL?

OHL blijft zich roeren in de wintermercato => Argentijn Russo naar OH Leuven?

09:00 u – STVV heeft nieuws over Zion Suzuki

De Kanaries gaan verder met Zion Suzuki. De aankoopoptie bij Red Urawa Diamonds is gelicht. De 21-jarige keeper mag zich sinds kort de eerste keeper bij Japan noemen. Een speler die op termijn geld kan opbrengen voor de Kanaries. De nieuwe contractduur is nog niet bekend.

Zion Suzuki op Transfer Deadline Day
foto DC | www.voetbalbelgie.be

08:30 u – Minder geld voor Hugo Cuypers

Na Gift Orban en Malick Fofana staat ook Hugo Cuypers op vertrekken bij AA Gent => Financiële details transfer Hugo Cuypers

08:00 u – Diawara en Raman nog weg bij Anderlecht?

Amadou Diawara zou bij het Spaanse Cadiz aan de slag kunnen. Afwachten of Benito Raman nog naar een andere club trekt. De aanvaller ligt tot 30 juni onder contract.

07:00 u – Overzicht transfers JPL: club per club

Van Anderlecht tot Union, alle inkomende en uitgaande transfers in de wintermercato 2023/2024 op een rij => Dossier: Transfers wintermercato 2023/24 België Jupiler Pro League

07:00 u – Islam Slimani naar KV Mechelen

Transfer Deadline Day 1 februari 2024

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...