Overname KV Oostende niet onmogelijk bij degradatie

28-03-2024 20:36

Overname KV Oostende niet onmogelijk bij degradatie

Met nog vier matchen te spelen staat KV Oostende op de veertiende plaats. De twee laagst geklasseerde ploegen degraderen naar Eerste nationale. Voorlopig zijn dat de Luikse clubs SL16 en Seraing. Het behoud in de Challenger Pro League kan belangrijk zijn voor een overnemer. 

“Op dit moment zijn er twee pistes concreet te noemen”, stelt tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck via de clubsite. “Beide partijen ondertekenden dan ook een ‘Letter of Intent’, een intentieverklaring om de club te kopen. Daarin staan bijvoorbeeld ook enkele opschortende voorwaarden om de club te kopen. We voldoen intussen aan de meeste van die voorwaarden. Het gaat dus de goede richting uit, maar we zijn er zeker nog niet.”

“Bij deze twee partijen maakt het behoud in de Challenger Pro League geen deel uit van de opschortende voorwaarden, maar andere partijen wachten wel af tot er zekerheid is en ondertekenden daarom nog geen ‘Letter of Intent’. Nu, het lijkt me sowieso belangrijk dat de club zich kan handhaven.”

Oostende moet naar Seraing, krijgt koploper Beerschot op bezoek, wordt bij Patro Eisden verwacht en sluit de competitie af met een thuismatch tegen SL 16, de tweede ploeg van Standard Luik.

Werner Van Oosterwyck houdt een goed gevoel aan de onderhandelingen met de potentiële overnemers waarbij KV Oostende uitgaat van “een langetermijnvisie waarbij er duidelijke financiële engagementen worden aangegaan, maar ook dat er aandacht is voor de lokale verankering van de club.”

“Onder het vorige beleid er – ondanks holle beloftes – weinig sportieve ambitie was, dat de financiële transacties op z’n zachtst gezegd onduidelijk waren en dat KV Oostende zijn identiteit verloor. De Oostendenaars moeten zich opnieuw kunnen verzoenen met KVO en er moet sportieve ambitie zijn zonder financieel in de problemen te komen.”

“Op dit moment is een overname natuurlijk onze prioriteit, maar we bekijken ook al de opties om het Amerikaanse bewind juridisch verantwoordelijk te houden voor het niet nakomen van financiële beloftes en een totaal mismanagement van de club.”

De tijdelijke bewindvoerder hoopt begin mei duidelijkheid over de overname te hebben, zodat KV Oostende zijn proflicentie voor volgend seizoen kan bemachtigen.

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...