Scott Parker een ‘Dead man walking’?

06-03-2023 08:29

Scott Parker een ‘Dead man walking’?

Een 3-0 nederlaag bij een degradatiekandidaat. Club Brugge zit nog niet op de goede weg. Scott Parker zit aan een povere 12 op 30.

Club Brugge vertrekt vandaag naar Lissabon. Met Scott Parker als trainer, hoewel het voor geen meter draait. Na een 0-2 nederlaag in eigen huis trekt Club echter zonder al te veel verwachtingen en druk naar Benfica. Ze liggen al met anderhalf been uit de Champions League.

Maar hoe moet het dan verder in de nationale competitie? Met nog zes matchen te spelen tellen AA Gent én Standard slechts één punt minder. De deelname aan Play-off 1 komt in gevaar.

Slaagt Club Brugge in dat opzet onder de leiding van Scott Parker? De prestaties zijn bedroevend. Een ontslag van Scott Parker stelt echter problemen op praktisch en financieel vlak. De opvolger van Carl Hoefkens kreeg een contract tot midden 2025. Daar hoort een gevoelige ontslagvergoeding bij. Hij bracht keeperstrainer Matt Wells en assistent Rob Burch mee. Wie zou Club Brugge moeten leiden bij een ontslag? Dat lijkt niet op 1-2-3 te lukken.

Dus mag Scott Parker verder doen. Zondag is er echter Club Brugge-Standard. Bij een gelijkspel kan AA Gent – dat naar Zulte Waregem moet – de vierde plaats overnemen. Bij een nederlaag wippen Standard en mogelijk ook AA Gent over Club Brugge. Dan is het hek van de dam bij blauw-zwart.

Een uitschuiver tegen Standard overleeft Parker niet. In de wandelgangen valt trouwens steeds luider te horen dat Club Brugge na dit seizoen niet verder gaat met de voormalige trainer van Fulham en Bournemouth. Om het in zijn moedertaal te zeggen: Scott Parker is a dead man walking…

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...