Scott Parker vliegt vandaag buiten

08-03-2023 08:53

Scott Parker vliegt vandaag buiten

We gaven het gisteren na de 5-1 tegen Benfica mee: “Scott Parker out, Alfred Schreuder in.” Na een zoveelste uitschuiver grijpt het bestuur in. Parker krijgt vandaag een ontslagbrief in handen.

Dat is geen donderslag bij heldere hemel. Onder zijn leiding kwam Club Brugge aan een povere 12 op 30 in de Jupiler Pro League. De titelverdediger telt nog één punt meer dan AA Gent en Standard. De deelname aan Play-off 1 is in gevaar. Scott Parker krijgt de motor niet aan het draaien. Tel daar een 0-2 en 5-1 nederlaag tegen Benfica in de Champions League bovenop.

Parker probeerde match na match wat anders uit. Op zoek naar de juiste elf en de ommekeer. Die kwam er niet. Tegen Benfica dropte hij Tajon Buchanan centraal op het middenveld. De Canadese international kwam ook als linksbuiten te spelen en eindigde de match op rechts.

Contractduur

De opvolger van Carl Hoefkens gooit niet zelf de handdoek. Financieel gezien zou dat geen slimme zet zijn van de 42-jarige trainer. Scott Parker weet hoe laat het is. “Ik ben niet naïef en begrijp de situatie”, stelde Scott Parker na de 5-1 in Lissabon. “Ik geloof wel dat we de situatie nog kunnen omkeren.”

De onderhandelingen met Alfred Schreuder lopen al een tijd. Hij werd op 28 januari bij Ajax ontslagen. De afhandeling van die ontslagprocedure loopt. Schreuder tekende vorig seizoen een contract voor zes maanden bij Club Brugge, als opvolger van Philippe Clement. Hij dringt nu aan op een samenwerking voor langere duur.

Na de negatieve ervaring met Scott Parker – contract 2,5 jaar – zou het bestuur voor een contract tot 30 juni plus optie willen gaan. De zoektocht naar een compromis loopt. Zondag staat de belangrijke competitiematch tegen Standard op de agenda. Zonder Scott Parker, met Alfred Schreuder.

LEES OOK: “Bestuur Club Brugge schuldig”

Schreuder in, Parker out
foto DC | www.voetbalbelgie.be

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Gouden Croc is voor Koita (FOTO)

Wie bij een topploeg speelt, maakt meer kans op de Gouden Schoen of titel van...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...