Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

13-03-2024 13:51

Talentvolle Belgische spelers denken best twee keer na

Lof oogsten in de Belgische competities, dat leidt vaak tot een grote transferhonger. Het is echter niet al goud wat blinkt in andere competities. Nog een seizoen blijven om extra ervaring op te doen, kan ook een stap vooruit zijn.

Zeno Debast, Mandela Keita, Mathias Delorge, Mario Stroeykens, Ngal’ayel Mukau, Matte Smets, Jorne Spileers, Jarne Steuckers, Zeno Van Den Bosch, Gaetan Coucke, noem maar op. Met de regelmaat van de klok duiken ze in het transfernieuws op.

Dikwijls voeden makelaars die geruchten. Een transfer naar een buitenlandse club levert vaak een hogere commissie op dan het afsluiten van een verbeterd contract bij de huidige club. Voor een makelaar is voetbal nog meer ‘business’ dan voor de speler in kwestie.

Arthur Vermeeren gaf in november niet uit te zijn op een transfer. Het seizoen uitdoen bij Antwerp vormde geen probleem. De Great Old zat echter in acute geldnood. Antwerp duwde Vermeeren naar de uitgang en liet hem voor minder geld gaan. De 19-jarige middenvelder tekende op 26 januari een contract bij Atlético Madrid. Anderhalve maand later heeft hij 83 speelminuten in La Liga achter zijn naam staan. In de Champions League raakte hij niet verder dan de invallersbank.

Als zijn situatie niet snel verandert, zou Arthur Vermeeren naast een plaats in de EK 2024-selectie kunnen vallen. Met drie speelminuten tegen Oostenrijk en negentig tegen Servië behoort hij nog niet tot de certitudes.

Al-Dakhil
foto DC
www.voetbalbelgie.be

Ameen Al-Dakhil ruilde eind januari 2022 STVV voor FC Burnley. Hij speelde veel in de Championship en maakte een kampioenenfeest mee. Dat leverde één basisplaats en drie invalbeurten bij de Rode Duivels op. Met zijn snelheid leek hij een belangrijke optie te worden voor Domenico Tedesco. Het loopt echter niet goed met Burnley. Een degradatie wenkt. Terug naar de Engelse tweede klasse.

De 22-jarige verdediger kwam in de laatste achttien competitiematchen slechts drie keer aan spelen toe. Net als Arthur Vermeeren moet Ameen Al-Dakhil vrezen voor een plaats bij de Rode Duivels.

foto DC | www.voetbalbelgie.be

24 assists en 8 doelpunten, twee invalbeurten bij de Rode Duivels. Mike Trésor was klaar bij KRC Genk. Hij rekende op een avontuur bij een Italiaanse of Spaanse club. Uiteindelijk tekende hij een contract bij FC Burnley.

Domenico Tedesco liet de flankaanvaller in oktober en november naast zijn selectie liggen. 18 miljoen euro betalen voor een speler die niet rendeerde, dat kwam Vincent Kompany op kritiek te staan. “Een nieuwe speler heeft honderd trainingen nodig om ons systeem onder de knie te hebben”, gaf Kompany mee. Half maart heeft Mike Trésor slechts 17 procent van de speelminuten achter zijn naam staan. Bij The Clarets wachten ze nog op zijn eerste assist of doelpunt. Dat lukte ook niet in de FA Cup of EFL Cup.

Er lopen nog spelers in andere competities die (voorlopig) op hun honger zitten. Financieel een stap vooruitzetten staat niet garant voor die stap hogerop op sportief vlak. (DC)

LEES OOK: Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

 

 

 

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...