5 miljoen in enkele dagen vinden of geen licentie!

09-02-2023 22:13

5 miljoen in enkele dagen vinden of geen licentie!

Donkere tijden voor de fans van KV Oostende. Yves Vanderhaeghe maakte publiek dat hij zijn ontslagpremie nog niet ontvangen heeft. Zijn advocaten vinden geen gehoor. Er blijkt nog meer aan de hand bij de Kustjongens. Het water staat de club aan de lippen.

KV Oostende belandde na het vertrek van Marc Coucke naar RSC Anderlecht in zwaar onweer. De Amerikaanse Pacific Media Group gooide een reddingsboei. Het draait echter vierkant op sportief vlak en financieel zit het ook niet goed. Volgende week dient KV Oostende de licentieaanvraag voor het seizoen 2023/2024 over te maken. Er is een gat van ruim 5 miljoen euro te vullen!

De ontslagvergoedingen van Yves Vanderhaeghe en de assistenten Gino Caen en Wesley Deschacht zouden samen goed zijn voor een half miljoen euro. KV Oostende betwist die sommen. De arbeidsrechtbank zal een uitspraak moeten doen in deze zaak.

Volgens Het Nieuwsblad blijft het daar niet bij. Een aantal makelaars wachten op de betaling van hun commissies. Jack Hendry had bij zijn transfer naar Club Brugge (transferprijs 4,5 miljoen euro, nvdr.) recht op een commissie. De Schotse international wacht er nog op. Dat geldt ook voor Jelle Bataille, na zijn overgang naar Antwerp FC.

5+2 miljoen euro

En dan is er nog het terugkerende betalingsprobleem van de hoofdtribune. KV Oostende huurt die van de NV Alchylo, dat in handen is van ex-voorzitter Marc Coucke.

Pompen de Amerikaanse eigenaars nog snel 5 miljoen euro in de club of vinden ze nieuwe investeerders? De tijd dringt. Zonder dat geld en het nodige bewijsmateriaal van betaling grijpt KV Oostende al zeker in eerste zit naast een proflicentie. Het zou echter niet bij die 5 miljoen blijven. Om dit seizoen alle kosten te kunnen betalen, zou er nog 2 miljoen nodig zijn.

Op de spelersbus van KVO (zie foto hieronder) prijkt de slogan ‘It’s all about winning’. De praktijk ziet er anders uit, zowel sportief als financieel…

LEES OOK: 515 miljoen kapitaalsverhogingen in JPL in 5 jaar

KV Oostende in zwaar weer
foto DC | www.voetbalbelgie.be

LEES MEER OVER:

KV Oostende

Pro League

Nieuwsbrief

Specials

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Dossier: Transfers zomermercato 2024/2025 België JPL

Op vrijdag 26 juli begint het seizoen 2024/2025 in de Jupiler Pro League. In de...

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

VIDEO: Vanhaezebrouck bezorgt Fink kippenvel

AA Gent heeft de eindwinst in Play-off 2 bijna beet. Hein Vanhaezebrouck haalde opgelucht adem...

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Delorge: “Soms knijp ik wel eens in mijn arm”

Vorig jaar bereidde hij zich op de clash tussen Lierse Kempenzonen en RWDM. Mathias Delorge...

Wat is er van Maxime Dupé?

Wat is er van Maxime Dupé?

Maxime Dupé won met Toulouse de Coupe de France en had er een basisplaats. De...

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

Razend spannende titelstrijd zonder play-offs

In België maak je na dertig speeldagen als zesde nog kans op de landstitel. De...